Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
279 komentara

Jandroković, novi šef Sabora: 'Valjda je ovako trebalo biti...'

Naravno da kolege iz oporbe govore da ovo nije održivo, međutim, ja ih uvjeravam da je, a to ćemo i dokazati već na imenovanju novih ministara, rekao je Jandroković

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
279 komentara

Novoizabrani predsjednik Sabora Gordan Jandroković je nakon zaključenja sjednice kazao kako će se nova sjednica održati nakon lokalnih izbora.

- Očekujem da tada premijer predstavi nove ministre. Smatram da treba doći do smirivanja političke situiacije, pred nama su lokalni izbori koji riješavaju druga pitanja, pitanja komunalne prirode. Neka se ti izbori odviju u atmosferi u kojoj će ljudi moći raspoznati tko što nudi - kazao je Jandroković.

POGLEDAJTE VIDEO: 

HDZ-ov Gordan Jandroković novi je predsjednik Sabora! Više na http://bit.ly/2q6ieFI Reporterka: Nikol Zagorac

Posted by 24sata on 5. svibnja 2017

Novinari su upitali Jandrokovića je li on jedini zapravo profitirao od novonastale situacije.

- Profit ili teret? Ovo je časna dužnost. Volio bih da se to odigralo po ranije dogovorenom planu, no kolege iz Mosta su se odlučili za ovaj potez i valjda je ovako trebalo biti - kazao je Jandokrović i dodao kako ne zna tko će doći na njegovo mjesto.

Napomenuo je kako će se u Saboru sada sve raditi u skladu s poslovnikom, te će se on zalagati za to. 

Novinari su ustvrdili da je oporba novu koaliciju nazvala trgovinskom zbog kupovanja zastupnika, budući da je Glasnović objavio na Facebooku svoje zahtjeve, stoga su Jandrokovića upitali je li to ispravan način.

- Svaki od zastupnika glasovao je po svojoj savjesti, naravno da se radi o dogovorima, i ovaj je sasvim legitman i demokratski i u skladu sa standardom - kazao je Jandroković. 

- Naravno da kolege iz oporbe govore da ovo nije održivo, međutim, ja ih uvjeravam da je, a to ćemo i dokazati već na imenovanju novih ministara - rekao je Jandroković.

Napomenuo je kako bi SDP i Most trebali prvo pogledati u svoje dvorište prije nego predbacuju HDZ-u.

- Palo je jako teških riječi, osobnih uvreda, vršenja pritisaka i mislim da su oni zadnji koji bi trebali nekom nešto predbacivati - zaključio je Jandroković. 

Nakon obraćanja novinarima, Jandroković se uputio u Ured predsjednika Sabora gdje mu je bivši šef Sabora, Božo Petrov, predao ključeve Ureda.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Božo Petrov predaje svoj predsjednički ured Gordanu Jandrokoviću Reporterka: Nikol Zagorac

Posted by 24sata on 5. svibnja 2017

Tema: Igra bez granica!

Možda vas zanima i ovo:
Message