News

Komentari 1

Jandroković razgovarao s predsjednikom EU vijeća

Jandroković  razgovarao s predsjednikom EU vijeća

Predsjednik EU vijeća, Charles Michel koji trenutno boravi u Hrvatskoj tijekom otvaranja predsjedanja Vijećem EU-a, sastao se s Jandrokovićem te razgovarao o aktualnim temama u Europskoj Uniji, politici proširenja...

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković razgovarao je u četvrtak s predsjednikom Europskoga vijeća Charlesom Michelom o parlamentarnim sastancima tijekom hrvatskog predsjedanja EU-om, objavio je Sabor u četvrtak.

Michel boravi u Hrvatskoj na svečanom otvaranju hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a.

Dvojica dužnosnika razgovarala su o glavnim prioritetima hrvatskog predsjedanja, a Jandroković je Michela upoznao s programom i temama parlamentarnih sastanaka.

Predsjednik Sabora je naglasio da predsjedanje dolazi u zahtjevnom trenutku za Europu koja se suočava s brojnim unutarnjim i vanjskim izazovima te da će zastupnici nacionalnih parlamenata država članica imati priliku dati svoj doprinos u njihovom rješavanju.

Jandroković i Michel razgovarali su i o aktualnim temama u EU-u o kojima će Hrvatska u sljedećih šest mjeseci koordinirati zajednička stajališta – povlačenju Ujedinjene Kraljevine iz EU-a, Višegodišnjem financijskom okviru te politici proširenja, stoji u priopćenju.

Najčitaniji članci