Obavijesti

News

Komentari 17

Jandroković: 'Ta rasprava je prekinuta zbog nemilih scena'

Jandroković: 'Ta rasprava je prekinuta zbog nemilih scena'
1

Saborski zastupnici u srijedu navečer raspravljali su o SDP-ovu prijedlogu zakona o pobačaju, a nakon što su SDP-ovci prosvjedom ukazali da se Vlada uopće o njemu nije očitovala, potpredsjednik Reiner ju je prekinuo

VIDEO

Zastupnici su u srijedu kasno navečer raspravljali o SDP-ovu prijedlogu Zakona o medicinskom postupku prekida trudnoće, no rasprava je naposlijetku prekinuta nakon što su SDP-ovci demonstrativnim prosvjedom ukazali da se uvjeti za nju uopće nisu stekli.

Naime, Vlada se uopće nije očitovala o tom prijedlogu Zakona, kao niti matični Odbor, a niti se predstavnik Vlade pojavio u sabornici za vrijeme te točke, koja je unatoč svemu tome, ipak stavljena na dnevni red. SDP-ovci su, stoga, tražili da se rasprava odgodi, a u znak prosvjeda sjeli su na mjesto u sabornici na kojem inače sjede predstavnici Vlade. Predsjedavajući potpredsjednik Sabora Željko Reiner zamolio ih je da ne rade cirkus, a pljuštale su i opomene. Jednu od njih s oduzimanjem riječi zaradio je i šef SDP-a Davor Bernardić jer je ustvrdio kako se SDP-ov zakonski prijedlog pokušava sakriti od javnosti. Na kraju je Reiner ipak raspravu prekinuo kazavši da će se provesti kad se za to steknu uvjeti. 

O ovoj neobičnoj situaciji se u sabornici govorilo i u četvrtak ujutro na početku sjednice, kada je predsjednik Sabora Gordan Jandroković najavio raspravu o Vladinim prijedlozima zakona koji su na dnevnom redu. Zbog toga se pobunio šef Suverenista Hrvoje Zekanović upitavši zašto se jutros ne nastavi rasprava o SDP-ovu prijedlogu koja je jučer prekinuta. 

 - Praksa je rada Sabora da se točka, koja nije završena jučer, nastavlja drugi dan. Pa mi nije jasno zbog čega se sad ne nastavi ta rasprava. Možda je razlog što se ta točka mora raspraviti u gluho doba noći jer ne odgovara HDZ-u, kršćanskim demokratima tobožnjim - rekao je Zekanović naglasivši da se grubo krši Poslovnik Sabora.

Jandroković je pojasnio kako su se, prilikom stavljanja ove točke na dnevni red i samog provođenja rasprave o njoj, suprostavile dvije odredbe Poslovnika. 

- Jučerašnja rasprava dogodila se sinoć jer smo promijenili Poslovnik. Budući da je predlagatelj imao dovoljan broj potpisa, mi smo tu točku stavili na dnevni red. Istovremeno, naš Poslovnik kaže da se Vlada mora očitovati o zakonskom prijedlogu, a nije se očitovala jer nije definiran rok u kojem to mora. I sad ovdje imamo suprostavljene dvije odredbe Poslovnika. Mi smo se, kao i svaki puta do sada, držali one da ako predlagatelj prikupi dovoljan broj potpisa, točka ide na dnevni red - istaknuo je Jandroković dodavši da je rasprava ipak prekinuta "budući da je došlo do nezadovoljstva predlagatelja i određenih nemilih scena".

SDP-ov Arsen Bauk nije se složio s njegovom tvrdnjom da je došlo do nemilih scena.

- Mi smo samo sjedili u znak prosvjeda, on je bio legitiman i mislim da nismo prekršili ni jednu odredbu Poslovnika - rekao je Bauk zamolivši Jandrokovića kao predsjednika Sabora da sazove matični Odbor za zdravstvo i utječe na Vladu da u razumnom roku da mišljenje na prijedlog Zakona.

- Ovaj prijedlog je u proceduri već 11 mjeseci, upućen je još u ožujku prošle godine - rekao je. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...