Obavijesti

News

Komentari 5

Jandroković u Japanu: Sastao se s novim carem Naruhitom

Jandroković u Japanu: Sastao se s novim carem Naruhitom

Jandroković je drugi strani dužnosnik nakon američkog predsjednika Donalda Trumpa s kojim se carski par sastao otkad je u svibnju Naruhito stupio na carsko prijestolje umjesto svog oca Akihita...

VIDEO

Drugog dana službenog posjeta Japanu, predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića sa suprugom primili su u utorak u audijenciju japanski car Naruhito i carica Masako, priopćeno je iz Hrvatskog sabora.

Kako se navodi, Jandroković je drugi strani dužnosnik nakon američkog predsjednika Donalda Trumpa s kojim se carski par sastao otkad je u svibnju Naruhito stupio na carsko prijestolje umjesto svog oca Akihita.

Gordan Jandroković novom caru Japana nahvalio Vatrene
Gordan Jandroković novom caru Japana nahvalio Vatrene

Predsjednik Sabora zahvalio je na izuzetno toplom gostoprimstvu ukazanom hrvatskom izaslanstvu tijekom službenog posjeta Japanu. Obostrano je izraženo uvjerenje da će ovaj posjet još više osnažiti prijateljske odnose između dviju zemalja te suradnju na mnogim područjima, priopćeno je iz Sabora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Mr. and Mrs. Jandrokovic´s Audience with His Majesty the Emperor

Razgovarali su o gospodarskoj suradnji te posebno o turizmu s obzirom na porast posjeta japanskih turista Hrvatskoj, a Jandroković je izrazio nadu da će se carski par i osobno uvjeriti u ljepote Hrvatske. Razgovaralo se i o hrvatskim sportskim uspjesima, a posebno o uspjehu hrvatske nogometne reprezentacije na svjetskom prvenstvu u Rusiji, navodi se iz Sabora.

Mr. and Mrs. Jandrokovic´s Audience with His Majesty the Emperor

U srijedu je Jandroković završio posjet Tokiju sastankom s ministrom vanjskih poslova Tarom Konom i ministrom za prostor, infrastrukturu, promet i turizam Keiichijem Ishiijem.

Jandroković i Kono izrazili su zadovoljstvo dosadašnjim razvojem prijateljskih bilateralnih odnosa te istaknuli važnost redovne razmjene posjeta na svim razinama i održavanja političkog dijaloga, priopćeno je iz Ureda predsjednika Sabora.

Suglasili su se da središte bilateralne suradnje u sljedećem razdoblju treba biti na osnaživanju gospodarske suradnje, pri čemu su istaknuta dva primjera japanskih ulaganja - tvrtki Kali tuna i Yazaki. Turizam je također jedno od područja zajedničkog interesa gdje postoji prostor za daljnji rast.

Sugovornici su razmijenili mišljenja i o sigurnosnoj situaciji u japanskom okruženju, aktualnim globalnim i europskim pitanjima, posebno u svjetlu nedavno održanih izbora za Europski parlament i skorog hrvatskog predsjedanja Europskom unijom. Razgovaralo se i o situaciji u jugoistočnoj Europi.

Jandroković se u srijedu sastao i s ministrom Ishiijem, a na sastanku je istaknuta je gospodarska suradnja kao ključna u daljnjem razvoju bilateralnih odnosa.

Pritom je predsjednik Hrvatskoga sabora istaknuo područje turizma koje bilježi stalni porast dolazaka japanskih posjetitelja te važnost što skorijeg sklapanja sporazuma o zračnom prometu zbog mogućnosti uvođenja izravnih letova, a time i lakše gospodarske suradnje.

Naglasio je da osim turizma postoje mogućnosti suradnje i na području prometa te je u tom smislu upoznao svog sugovornika s infrastrukturnim projektima u željezničkom, zračnom i lučkom prometu.

Jandroković bi u četvrtak trebao posjetiti Hirošimu.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović