News

Komentari 1

Jandroković uputio brzojav sućuti: 'Sportski trag Petra Nadoveze uistinu je neizbrisiv'

Jandroković uputio brzojav sućuti: 'Sportski trag Petra Nadoveze uistinu je neizbrisiv'

Gotovo 300 golova u 460 utakmica za splitski klub i nadimak "Splitski Pele" svjedoče o rijetkoj nogometnoj vještini i veličini njegove ostavštine, napisao je Gordan Jandroković

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti u povodu smrti Petra Nadoveze, legendarnog nogometaša, trenera, sportskog direktora i voditelj nogometne škole Hajduka.

"Poštovana obitelji Nadoveza, s tugom i žaljenjem sam primio vijest o odlasku gospodina Petra Nadoveze. U ovim teškim trenucima primite iskrenu sućut, uime zastupnica i zastupnika u Hrvatskome saboru i u osobno ime. Od prvih nogometnih koraka u rodnom Šibeniku do brojnih velikih igračkih i trenerskih rezultata u splitskom Hajduku, sportski trag Petra Nadoveze uistinu je neizbrisiv. Bio je dijelom generacije koja je u Split, među ostalim, donijela i naslov prvaka i dva kupa bivše države, uključujući i onaj prvi u povijesti Hajduka. Gotovo 300 golova u 460 utakmica za splitski klub i nadimak "Splitski Pele" svjedoče o rijetkoj nogometnoj vještini i veličini njegove ostavštine. Pero Nadoveza bio je i ostat će istinska nogometna legenda, a njegovi igrački i trenerski rezultati nadahnuće mnogima. Sportsku i nogometnu Hrvatsku danas je napustilo još jedno iznimno ime. Poštovana obitelji, još jednom izražavam Vam duboko poštovanje i izraze iskrene sućuti," navodi se u brzojavu predsjednika Hrvatskog sabora.

Petar Nadoveza umro je u nedjelju u 81. godini, objavio je splitski klub na svojoj službenoj stranici.

Najčitaniji članci