Obavijesti

News

Komentari 183

Italija od sutra zatvara sve noćne klubove i diskoteke

Italija od sutra zatvara sve noćne klubove i diskoteke

U Hrvatskoj je danas 151 novooboljeli. Prema novim podacima Stožera u Zagrebu je 36 novooboljelih, u Šibensko-kninskoj županiji 19, u Splitsko-dalmatinskoj 28, Vukovarsko-srijemskoj deset...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
19.55

Italija od sutra zatvara sve noćne klubove i diskoteke

Italija od sutra zatvara sve noćne klubove, diskoteke i slična mjesta. Odluka će biti na snazi najmanje do 7. rujna. Odluka je donesena nakon hitnog sastanka na vrhu na kojem su sudjelovali ministri zdravlja, regije i gospodarskog razvoja Roberto Speranza, Francesco Boccia i Stefano Patuanelli.

Osim toga, odlučeno je da će nošenje zaštitnih maski biti obavezno od 18 do 6 sati na svim javnim prostorima gdje bi se moglo okupiti više ljudi, uključujući ulice i trgove, prenosi Corriere.

Odluka je donesena nakon porasta broja zaraženih koronavirusom koji se u kolovozu udvostručio u odnosu na broj novih slučajeva zabilježenih u lipnju.

19.35

Izrael ukinuo karantenu za 20 zemalja, među njima i Hrvatske

Izrael je u nedjelju ukinuo obaveznu karantenu po dolasku u zračnu luku u Tel Avivu za svoje državljane koji se vraćaju iz 20 "zelenih" država, među njima i Hrvatske, kao i za državljane tih zemalja, objavljeno je na stranici izraelske vlade.

Popis tih zemalja, koje izraelske vlasti smatraju državama niskog rizika u smislu širenja koronavirusa, uključuje 15 europskih zemalja, među njima Hrvatsku, Austriju, Italiju, Njemačku, Mađarsku i Sloveniju, te još pet zemalja među kojima su Kanada i Novi Zeland.

Popis isključuje primjerice Francusku i SAD.

Izraelska vlada usvojila je tu odluku 13. kolovoza, a stupila je na snagu u nedjelju.

Izrael je nametnuo početkom pandemije obaveznu samoizolaciju od 14 dana za svaku osobu koja ulazi na izraelski teritorij.

Unatoč tome što je broj zaraženih u Izraelu i dalje relativno visok, izraelske turiste primaju Hrvatska,  Bugarska i četiri regije u Grčkoj (Atena, Solun, Krf i Kreta).

U te grčke regije može ući ukupno  600 izraelskih turista tjedno.

Putnici koji odlaze iz Izraela za te zemlje morat će napraviti test za koronavirus prije odlaska s aerodroma Ben Gurion u Tel Avivu, ističe se na stranici vlade.

Izrael ima 9 milijuna stanovnika, a ukupno je 92.000 zaraženih i 679 umrlih, po podacima Sveučilišta John Hopkins. 

To je jedna od najviših stopa zaraženih na broj stanovnika u svijetu, ali broj umrlih relativno je nizak.

18.00

Dvoje djelatnika šibenske bolnice i jedan pacijent zaraženi koronavirusom

Dvoje djelatnika šibenske bolnice i jedan pacijent zaraženi su koronavirusom, a epidemiološki izvidi za kontakte oboljelih su u tijeku, potvrdila je u nedjelju popodne ravnateljica šibenske Opće bolnice Sanja Jakelić.

"Epidemiološke kontrole su još u tijeku. Prije dva dana smo imali jednu djelatnicu pozitivnu na koronavirus, jučer je stigao nalaz da je pozitivna još jedna naša djelatnica", rekla je dr. Jakelić i dodala da je na temelju njihovih obrađenih kontakata, i privatnih i poslovnih, dio zdravstvenih djelatnika stavljen u samoizolaciju.

S današnjim danom, izvijestila je, 19 djelatnika bolnice je u samoizolaciji zbog svojih bolničkih ili vanbolničnih kontakata.

"Imali smo i jednog pacijenta pozitivnog na Covid-19, koji je zbog nečeg drugog stigao u bolnicu te je naknadno utvrđeno da ima koronavirus. U tijeku je i nadzor nad djelatnicima i pacijentima koji su s njim bili u kontaktu, ali za sada su svi negativni", kazala je ravnateljica Jakelić.

14.52

U Srbiji 211 novooboljelih, četvero je umrlo

U poslednja 24 sata u Srbiji je na koronavirus testirano 6.559 ljudi, njih 211 bilo je pozitivno, dok čietiri osobe preminule.

Prema posljednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", na respiratorima u bolnicama širom Srbije se nalaze 73 pacijenta.

13.32

KOPRIVNIČKO KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA

Svi uzorci testirani na koronavirus u posljednja 24 sata su negativni, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

Od početka epidemije u Podravini i Prigorju ukupno je zabilježeno 108 slučajeva bolesti COVID-19.

Komentari 183