Obavijesti

News

Komentari 57

Vojska spremna na sve: Zbog Trumpa i Kima postavili rakete

Vojska spremna na sve: Zbog Trumpa i Kima postavili rakete
1

Televizijske snimke prikazuju japanska vojna vozila koja pred zoru prevoze lansirne rampe i druge elemente proturaketnog sustava Patriot u vojnu bazu u Kochiju zbog mogućih raketa iz Sjeverne Koreje

VIDEO

Japanska javna televizija NHK objavila je kako je ministarstvo obrane počelo u subotu raspoređivati američki proturaketni sustav Patriot Advanced Capability 3 (PAC-3) u Shimani, Hiroshimi i Kochiju, na zapadu zemlje.

Nakon objave Pjongjanga, to bi se područje mogli naći na putanji sjevernokorejskih raketa.

Televizijske snimke snimljene u subotu prikazuju vojna vozila koja pred zoru prevoze lansirne rampe i druge elemente proturaketnog sustava u vojnu bazu u Kochiju.

Japanska vlada rekla je ranije kako namjerava srušiti sjevernokorejske rakete koje bi eventualno zaprijetile japanskom teritoriju.

Agencija Kyodo, navodeći dužnosnike japanskog ministarstva obrane, objavila je da će se tijekom jutra završiti s raspoređivanjem proturaketnog sustava na zapadu Japana.

Sjeverna Koreja objavila je u srijedu da "pažljivo razmatra" plan o raketnom napadu u blizini američkog pacifičkog teritorija Guama, samo nekoliko sati nakon što je predsjednik Donald Trump obećao Pjongjangu "vatru i bijes" ako nastavi prijetiti Sjedinjenim Državama. Kasnije je dodala da će planovi o tome biti razrađeni do polovice kolovoza.

Po izjavama glasnogovornika japanske vlade Yoshihide Suga, Tokio "nikada neće tolerirati" provokacije Sjeverne Koreje a japanske oružane snage poduzet će potrebne mjere.

Kinezi poručili Trumpu da smiri tenzije

Kineski predsjednik Xi Jinping poručio je Donaldu Trumpu u subotu da izbjegava retoriku koja bi mogla zaoštriti ionako napetu situaciju. Xi je apelirao na Trumpa u telefonskom pozivu nekoliko sati što je Trump rekao Pjongjangu da će 'istinski požaliti' poduzmu li neprijateljske akcije protiv SAD-a. 

Venezuela nazvala ludošću Trumpove izjave o vojnoj intervenciji

 Venezuelski ministar obrane nazvao je ludošću izjavu američkog predsjednika Donalda Trumpa koji je rekao da SAD ne isključuje vojnu opciju kako bi se riješila kriza u Venezueli.

"To je čin ludila, čin vrhunskog ekstremizma", rekao je ministar Vladimir Padrino, reagirajući na televiziji na izjave koje je nekoliko sati ranije dao američki predsjednik.

"Imamo mnogo opcija za Venezuelu, uključivo i moguću vojnu opciju ako je potrebno", rekao je Trump novinarima.

Padrino je osudio "ekstremističku elitu koja vlada SAD-om".

"U slučaju agresije, bit ćemo svi u prvim redovima kako bi branili interese i suverenitet naše voljene Venezuele", dodao je Padrino.

Trumpove izjave oko Sjeverne Koreje komentirao je i bivši predsjednik Meksika Vicente Fox.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...