Obavijesti

News

Komentari 142

Đakić nije prijavio stan, auto, dionice, OPG, parking, dvorište

Đakić nije prijavio stan, auto, dionice, OPG, parking, dvorište
1

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa potvrdilo je odluke za Andreja Plenkovića, zdravka Marića, ali i Josipa đakića koji kaznu od 12.000 kuna mora platiti u roku šest mjeseci

VIDEO

Pred Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa našla se anonimna prijava protiv premijera Andreja Plenkovića, u vezi stana koji je kupio 2003. godine

Premijer Republike Hrvatske prijavljen je da je 2003., dok je bio službenik u Ministarstvu vanjskih poslova, kupio stan na elitnoj poziciji po povlaštenim uvjetima.

Predlaže se nepokretanje postupka, a stav je da Povjerenstvo nema ovlasti utvrđivati povrede, ako je do njih eventualno došlo, jer u to vrijeme Andrej Plenković nije bio dužnosnik.

Povjerenstvo je glasovanjem odlučilo da neće pokretati postupak. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Slučaj Zdravka Marića

Predlaže se pokretanje postupka protiv ministra financija Zdravka Marića kako bi se utvrdilo je li povrijedio načela obnašanja javne dužnosti sudjelovanjem na nizu sastanaka s predstavnicima koncerna Agrokor, na kojima se raspravljalo o osnivanju neformalne radne skupine, a kako bi se riješila kriza u koncernu.

O ovome postoje različita mišljenja članova Povjerenstva, a na kraju je glasovanjem odlučeno da će se postupak pokrenuti. 

Ne predlažu ni postupak protiv Bošnjakovića

Povjerenstvo predlaže nepokretanje postupaka protiv ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića slijedom prijave da je u žalbenom postupku ukinuo rješenje o imenovanju za stalnog sudskog vještaka osobe koja je vještačila u predmetu Fimi medija, gdje jedan od okrivljenika HDZ. Navodi se da on nije sam inicirao postupak i da se ne radi se o diskrecijskoj odluci ministra. 

Nesrazmjer imenovine Josipa Đikića

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa utvrdilo je nesrazmjer imovine zastupnika HDZ-a Josipa Đakića. U kartici nije prijavio sve što posjeduje on, ali i bivša supruga.

Tijekom rasprave moglo se čuti kako toga ima puno. Među ostalim nije prijavio vinograd, OPG, subvencije, automobil Touareg, dionice i dividende, stan od 82 m2 u virovitici najamninu lokala u Virovitici, kao ni svu imovinu svoje bivše supruge s kojom u suvlasništvu ima stan, kao ni njezina primanja, dionice i dividende te ostalo.

Povjerenstvo je utvrdilo da nije sporno da Đakić ima namjeru upisati svoju imovinu, ali radi to olako. Pozvali su ga da se za pomoć obrati njihovom uredu i da će mu pomoći da točno ispuni imovinsku karticu. Za Đakića je predložena kazna od 12.000 kuna koja je na kraju i potvrđena. Mora ju isplatiti u roku od šest mjeseci. 

Kreće postupak protiv Tolušića

I za kraj, pokreće se i postupak protiv bivšeg ministra Tomislava Tolušića zbog nesklada u imovnskoj kartici jer je krivo prijavio površinu kuće i nije prijavio okućnicu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 142
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina