Obavijesti

News

Komentari 45

Je li pretjerala? Komičarka na gala večeri izvrijeđala Trumpa

Je li pretjerala? Komičarka na gala večeri izvrijeđala Trumpa
1

Komičarka je na svečanoj večeri izrešetala glasnogovornicu Bijele kuće Sarah Huckabee Sanders i Trumpovu savjetnicu Kellyanne Conway na način koji su mnogi ocijenili kao zločest i vulgaran

VIDEO

Još se sliježu dojmovi nakon kontroverzne subotnje svečane večere dopisnika Bijele kuće, na kojoj su svi ostali šokirani žestokim šalama komičarke Michelle Wolf na račun predsjednika Donalda Trumpa i njegova administracije.

Jedan dio brani njezino pravo na slobodu govora, a drugi tvrde da je komičarka bila previše vulgarna te da je otišla predaleko.

POGLEDAJTE NASTUP KOMIČARKE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Trump nije ostao dužan

U polemiku o njezinom nastupu uključio se i Trump, nazvavši Wolf 'prljavom komičarkom koja je totalno podbacila', a sam događaj 'sramotnim za sve koji su povezani s njim'.

- Umirovite večeru ili počnite ispočetka - zaključio je.

Inače, Trump je prvi američki predsjednik koji ne dolazi na godišnje svečane večere dopisnika, smatrajući da su američki mediji nepravedni i neprijateljski nastrojeni prema njemu. 

Rešetanje administracije

Između ostalog, Michelle Wolf na večeri je ozbiljno izrešetala glasnogovornicu Bijele kuće Sarah Huckabee Sanders i Trumpovu savjetnicu Kellyanne Conway na način koji su mnogi novinari i političari ocijenili kao zločest i vulgaran.

Wolf je za Huckabee Sander napala zbog laganja i izjavila da spaljuje činjenice i pepeo koristi kao sjenilo za savršeni smokey eyes.

- Kao, možda je rođena s tim, a možda su laži. Vjerojatno su laži. 

Uz to, usporedila ju je i s likom tete Lidije iz serije Sluškinjina priča

Za Conway je izjavila da ima savršeno prezime za ono čime se bavi (u slobodnom prijevodu: put prevare) i rekla da se nadala da će na Conway pasti drvo. 

Pritisku javnosti podleglo je Udruženje dopisnika iz Bijele kuće koje organizira večeru, kazavši da nastup komičarke 'nije bio u duhu misije' ove organizacije, koja je htjela 'ponuditi ujedinjujuću poruku o zajedničkoj predanosti energičnom i slobodnom tisku, odajući istovremeno počast uljudnosti, sjajnom izvještavanju i dobitnicima stipendija'.

Mlake reakcije udruženja

Prema njihovoj reakciji, ispalo je kao da su zatečeni žestokom tonom komičarke, no njezinom profilu na Twitteru bilo je prilično jasno da su joj Trump i njegovi pristaše godinama na meti, kao što je jasno da Wolfova otvoreno podržava Hillary Clinton

Predsjednica Udruženja dopisnika Bijele kuće Margaret Talev je izjavila da se osjećala 'nelagodno' zbog nekih komentara Wolfove, no istovremeno je branila njezino pravo da govori što želi. 

U intervjuu za NPR nakon večere, Michelle Wolf je rekla da ne bi promijenila ni jednu riječ izgovorenu na nastupu.

- Zadovoljna sam sa svime izrečenim i drago mi je što sam ostala svoja - kazala je.

Obrisala je tisuće tvitova

Ipak, Wolfova je prije svog nastupa u Bijeloj kući, u proteklih nekoliko mjeseci obrisala tisuće otrovnih i žestokih tvitova u kojima između ostalog, Erica Trumpa, sina američkog predsjednika Donalda Trumpa, naziva pobačajem, i izjavljuje da bi spavala s Billom Clintonom

- Mislim da je Trump jednostavno ljut na prirodu jer je napravila Erica, pisalo je u jednom tvitu koji je u međuvremenu obrisan, piše Daily Mail.

U drugom tvitu, Wolf je napisala: 'Hajde Trump, to je kao ona uzrečica: nemoj prijetiti da ćeš mi oduzeti moja ustavna prava prije nego što sam popila kavu'. 

Njezinog beskompromisnog humora nisu pošteđene ni mnoge druge poznate američke ličnosti, naprimjer Serena Williams za koju se Wolfova često šali da je Serena zapravo muškarac.

'Sports Ilustrated je proglasio LeBrona muškarcem godine. Žao mi je Serena, bila si tako blizu', pisalo je u jednom tvitu.  

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji