Obavijesti

News

Komentari 135

Prije smrti napisao: Znam da me traže, ne želim ići u zatvor

Prije smrti napisao: Znam da me traže, ne želim ići u zatvor
1

Belgijski federalni tužitelj Federic van Leeuw u srijedu je na konferenciji za novinare kazao je kako je napad u zračnoj luci izveo Ibrahim el-Bakraoui. Prije krvavog pohoda ostavio je poruku

VIDEO

Belgijska policija objavila je u srijedu kako su dvojica bombaša braća Khalid (27) i Ibrahim (24) El Bakraoui. Otprije su poznati policiji i imaju kriminalne dosjee no policija ih do sada nije povezivala s terorizmom.

Belgijski federalni tužitelj Federic van Leeuw u srijedu je na konferenciji za novinare kazao je kako je napad u zračnoj luci izveo Ibrahim el-Bakraoui te dodao da bombaš koji je aktivirao drugu bombu još nije identificiran. 

Stariji brat Khalid el-Bakraoui, prema riječima tužitelja, raznio se na stanici metroa.

Bombaš ostavio poruku na laptopu

Ibrahim el-Bakraoui, koji je izveo napad u zračnoj luci, na laptopu pronađenom u stanu u Schaerbeeku ostavio je poruku u kojoj je napisao kako je sumnjao da ga policija traži te da nije želio završiti iza rešetaka.

- Ne znam što da radim, ako se predam, završit ću u zatvoru - stoji u poruci.

U Khalidovu stanu pripremali napad na Pariz?

Jedan od njih, Khalid, unajmio je pod lažnim imenom stan u općini Forest, iz kojeg je prije nekoliko dana pucano na policiju kada je došla obaviti pretres. Kalid je navodno unajmio i skrovište u gradu Charleroi, u kojem su pripremani teroristički napadi u Parizu, 13. studenoga prošle godine.

Ovo otkriće, ako bude potvrđeno, govori o izravnoj vezi pariških atentata s napadima u Bruxellesu, kao i s pucnjavom u Forestu koja je prethodila uhićenju Salaha Abdeslama, jednog od sudionika napada u Parizu.

Obojica su već osuđivana zbog kriminala

U listopadu 2010. Ibrahim je osuđen na devet godina zatvora zbog pucnjave na policiju iz kalašnjikova tijekom oružane pljačke. Khalid je dobio pet godina zatvora u veljači 2011. zbog krađe automobila, a uz sebe je prilikom uhićenja imao i kalašnjikov.

Neslužbeno, radi se o dvojcu koji je pobjegao nakon policijskih racija u predgrađu Bruxellesa prošlog tjedna. Policija ih od tada traži.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 135
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije