Obavijesti

News

Komentari 104

Rusi žele rakete od Irana, a Bjelorusi će dopustiti prolaz žita

Rusi žele rakete od Irana, a Bjelorusi će dopustiti prolaz žita

Pratimo 288. dan ruske invazije na Ukrajinu. Jedna osoba je poginula u Donjeck uslijed ruskog granatiranja, javio je guverner Pavlo Kirilenko

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
20.49

Rusi pristali osloboditi košarkašku zvijezdu Brittney Gringer

Ruski diplomati proveli su mjesece tražeći oslobađanje ruskog ubojice iz njemačkog pritvora prije nego što su konačno pristali osloboditi američku košarkašku zvijezdu, Brittney Griner, u zamjenu za trgovca oružjem, Viktora Bouta, izvjestili su američki dužnosnici.

Vadim Krasikov osuđen je na doživotni zatvor u Njemačkoj nakon što je osuđen za ubojstvo bivšeg čečenskog borca, Zelimkhana “Tornike” Khangoshvilija, u parku u Berlinu usred bijela dana 2019. godine.

 

18.21

UK: Rusija pokušava dobiti 'stotine balističkih projektila' od Irana

Veleposlanica Ujedinjenog Kraljevstva pri UN-u, Barbara Woodward, rekla je da Rusija pokušava nabaviti više oružja od Irana, uključujući stotine balističkih projektila.

Moskva nudi Teheranu "neviđenu razinu" vojne i tehničke potpore u zamjenu za isporuku oružja za rat u Ukrajini, rekla je Woodward novinarima.

 

18.04

SAD nameće nove sankcije Rusiji, najavljuje novi paket vojne pomoći Ukrajini od 275 milijuna dolara

SAD je najavio nove sankcije desecima osoba i entiteta zbog navodnog kršenja ljudskih prava ili korupcije u devet zemalja, uključujući Rusiju, Kinu i Iran.

Najnoviji popis sankcija uključuje rusko Središnje izborno povjerenstvo, koje je Washington optužio za pomoć u nadgledanju i praćenju, kako je SAD rekao, "lažnih referenduma" održanih u područjima Ukrajine pod kontrolom Rusije, kao i 15 njegovih članova.

Američki State Department optužio je dvojicu ruskih državljana oko navodnog kršenja ljudskih prava nad ukrajinskim civilima.

U međuvremenu, Bijela kuća je priopćila da je predsjednik Joe Biden odobrio 275 milijuna dolara vojne pomoći Ukrajini.

17.51

SAD upozorava da Rusija 'proširuje svoj nuklearni arsenal'

Američki ministar obrane, Lloyd Austin, upozorio je da Rusija "proširuje i modernizira svoj nuklearni arsenal".

- Dok Kremlj nastavlja svoj okrutni i ničim izazvani rat protiv Ukrajine, cijeli je svijet vidio kako se Putin upušta u duboko neodgovorno zveckanje nuklearnim oružjem.

17.22

Sunak i Zelenski razgovarali o ruskim napadima

Britanski premijer Rishi Sunak i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski razgovarali su u danas o najnovijim ruskim napadima na infrastrukturu zemlje, priopćio je Downing Street.

Zelenskii je zahvalio Ujedinjenom Kraljevstvu "na njegovoj ključnoj potpori u vraćanju struje opskrbom generatorima", rekao je glasnogovornik.

- Premijer je odao priznanje uspjehu ukrajinskih oružanih snaga u presretanju desetaka potencijalno razornih projektila ovog tjedna i rekao da Ujedinjeno Kraljevstvo misli na ukrajinski narod dok nastavljaju braniti svoju zemlju tijekom zime..

Oba su se čelnika složila oko važnosti sprječavanja neiskrenih poziva Rusije na prekid vatre, a premijer je dodao da Kremlj mora povući svoje snage prije nego što se bilo kakav sporazum može razmotriti.

 

Komentari 104