Obavijesti

News

Komentari 18

Jedini hrvatski judaš koji ima Downa osvojio broncu u Rusiji

Jedini hrvatski judaš  koji ima Downa osvojio broncu u Rusiji
1

Mateo Holjevac (12) iz Duga Rese voli judo i vrlo je discipliniran na treninzima, a najviše ga raduje dobar plasman i osvajanje medalja. Nedavno je osvojio broncu

VIDEO

Premostivši ograničenja, Mateo Holjevac pokazao je kako djeca s invaliditetom mogu napredovati i ostvarivati vrhunske rezultate.

Mateo Holjevac (12) iz Duge Rese osvojio je brončanu medalju na Europskom prvenstvu u judu za osobe s Downovim sindromom u St. Peterburgu u Rusiji. Hrabri Mateo, istinski zaljubljenik u judo, prvi je sudionik i predstavnik Hrvatske na međunarodnom natjecanju djece s Downovim sindromom.

Iako je Mateo priželjkivao osvajanje zlatne, ni osvojena brončana medalja nije mu umanjila sreću i veselje.

- Mislim da u ovom trenutku nema sretnijeg djeteta u svijetu od Matea. Izuzetno smo ponosni na njega. Ovo je velika stvar za njega, ali i za klub i za Hrvatsku, jer je on prvo dijete s Downovim sindromom koje je na međunarodnom natjecanju predstavljalo našu zemlju. Ovim putem bih zahvalio svim donatorima koji su nam pomogli da prikupimo novac kako bi Mateo uopće mogao otputovati i sudjelovati na natjecanju u Rusiji - rekao je Davor Vrbanić, predsjednik Judo kluba Duga Resa, dodajući kako su izuzetno ponosni na Mateove postignute rezultate te vjeruju da će Mateo biti poticaj djeci poput njega da se bave sportom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na Special Olympics Russia u St. Peterburgu Mateo je osvojio 3. mjesto u konkurenciji dječaka u dobi od 12 do 16 godina, do 38 kilograma težine.

- Djeca i odrasli s invaliditetom isto zaslužuju priliku u životu, tako naravno zaslužuju priliku da se okušaju i u sportu. Mateo je dijete s Downovim sindromom koji je u prve sportske korake krenuo u judu prije tri godine. Bila je to žestoka borba, a na današnji dan mogu reći da prelazi u profesionalca sportaša koji će ostaviti trag u hrvatskom sportu i u sportu osoba s invaliditetom - rekao je Mateov trener Ivan Bućan.

Zbog velikog truda udruga Ponos Hrvatske Mateu je iznimno dodijelila priznanje kojim odajemo počast njegovoj volji i upornosti.

Voditelji su Duško i Barbara

Redatelj Mario Kovač potrudio se da ceremonija bude na zasluženoj razini, a uvijek besprijekorni Barbara Kolar i Duško Ćurlić gledatelje i dobitnike vode kroz svečanu dodjelu. Očekujemo mnoge visoke uzvanike koji će dolaskom odati priznanje dobitnicima nagrade.

Svi dobitnici svoja će priznanja preuzeti u četvrtak u zagrebačkom Hypo centru, a kamere našeg partnera Hrvatske televizije će popratiti događaj. Snimku dodjele pogledajte 2. veljače u 20 sati na 4. programu HTV-a.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a