Obavijesti

News

Komentari 9

Jedrilica se nasukala: 'Tražili smo ih po mrklom mraku i buri. Bili su mokri i u šoku, ali su živi'

Jedrilica se nasukala: 'Tražili smo ih po mrklom mraku i buri. Bili su mokri i u šoku, ali su živi'
4

Vatrogasci DVD-a Selca s otoka Brača dobili su u utorak oko 22 sata poziv kako se četveročlana obitelj nasukala u uvali Točinjak. More je nadiralo u jedrilicu, a oni su iskočili i došli do plaže

VIDEO

Četveročlana obitelj stranih državljana oporavlja se od stresa, no nasreću nisu ozlijeđeni kad su u utorak uvečer doživjeli havariju u uvali Točinjak na otoku Braču. Spašavatelji pretpostavljaju da ih je ulovilo nevrijeme, s obzirom na to da je s padanjem mraka bura jačala, te da su se pokušali skloniti u sigurnu uvalu.

No mrak i snažan vjetar pokazali su se puno jači te se njihova jedrilica nasukala. Stijene su probile oplatu pa je more počelo nadirati u plovilo. Vjetar i valovi nastavili su ljuljati jedrilicu pa su muškarac, žena i dvoje djece skočili u more i završili na obali. U pomoć su pozvali centar 112.

- Zvali su nas i iz policije i centra 112 da hitno treba pomoći ljudima s djecom iz nasukane jedrilice. Bura je bila sve gora i odmah je krenulo nas četiri s dva vozila. Uzeli smo puno deka i termo folija jer nismo znali u kakvom su stanju - ispričao nam je predsjednik DVD-a Selca Tino Štambuk.

Stranci su završili na mjestu sedam kilometara udaljenom od prvih naseljenih kuća. Vatrogasci su ih pokušavali locirati te su ih zvali putem razglasa. Nasreću uspjeli su ih čuti te su se našli na obali.

- Bili su mokri i promrzli, no nisu trebali medicinsku pomoć. Kad smo ih utoplili, morali smo na jedrilicu kako bi spriječili da potone. Mora je već bilo unutra, zatvorili smo plin i spriječili istakanje goriva. Uspjeli smo spriječiti da je nevrijeme odnese i potopi - kaže Štambuk.

Obitelj su na kraju smjestili u mjestu Povlja gdje su prenoćili. Jedrilicu će otegliti čim vremenski uvjeti budu povoljni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...