Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Jedrilica ukradena u Segetu Donjem pronađena u Libanonu

Iznajmljivanje jahte od 14. do 21. srpnja za 7660 eura naručila je Litvanka i platila najam preko svoje tvrtke, a dvojica Rumunja su preuzela jahtu. Jedan je dao lažne isprave

Foto: Facebook
5 komentara

Motorna dvadesetmetarska jedrilica Jeanneau 64, vrijedna milijun eura, koja je ukradena u srpnju pronađena je u Libanonu, javlja Slobodna Dalmacija.

Splitska policija je, nakon provedenog krim-istraživanja, četiri državljana Rumunjske (dvojicu 33-godišnjaka, 48-godišnjaka i 67-godišnjaka) te 30-godišnju državljanku Litve prijavila za kazneno djelo prijevare. Sumnjiče se da su 14. srpnja u Marini Baotić u Segetu Donjem unajmili jedrilicu koju nisu vratili nakon isteka vremena za koji je unajmljena, nego su je odvezli do države Libanon, gdje je i pronađena, te će biti vraćena vlasniku.

Iznajmljivanje jahte od 14. do 21. srpnja za 7660 eura naručila je Litvanka i platila najam preko svoje tvrtke, a dvojica Rumunja su preuzela jahtu. Jedan od te dvojice je dao krivotvorene isprave stvarnog skipera, također Rumunja, kojem je ukrao identitet.

Čarter-kompanija "Navigare Yachting" je na Facebooku objavila kako je brod ukraden, te da ga je preuzeo skiper Adrian Gabriel Geana. Objavili su i fotografije plovila i skipera. U međuvremenu se javio čovjek istog imena i prezimena koji je doista skiper s licencijom iz Rumunjske te je utvrđeno da se radi o krađi identitea.

Možda vas zanima i ovo:
Message