Obavijesti

News

Komentari 29

'Jedu 50 kg hrane dnevno, a došao nam je i veterinarski račun od 17 tisuća kuna'

'Jedu 50 kg hrane dnevno, a došao nam je i veterinarski račun od 17 tisuća kuna'
7

Njuške iz skloništa Anima Dvor u Dvoru na Uni dobile su veterinarski račun od 17 tisuća kuna, jedu 50 kila hrane dnevno, a da nema Ivane Begović, bili bi na ulici. Sad trebaju našu pomoć da zadrže svoj dom

VIDEO

Ovo sam počela sama prije 7 godina. Prije 5 je došao i suprug koji je radio sa mnom, no on je otišao prije dva mjeseca. Tad su ovdje bila 143 psa, a danas smo na 88 - govori Ivana Begović, osnivačica Udruge za zaštitu životinja Anima Dvor u Dvoru na Uni.

Udrugu je uspjela registrirati prije 3 godine, a sada radi na registraciji skloništa. No da bi to napravila, prvo je morala urediti cijeli prostor po standardima veterinarske inspekcije, izgraditi prave bokseve i urediti teren. Sve je to radila sa suprugom, no prije dva mjeseca ostala je sama s kćerkicom i psima, u lošem zdravstvenom stanju. Uz sve te silne troškove i nedaće, ovih dana joj je stigao i račun za veterinara.

 - Dobili smo račun od 17 tisuća kuna za cijepljenje i čipiranje svih pasa koji su ovdje. To ne možemo izbjeći, to im treba. Isto kao i hrana, za koju nam treba oko 7500 kuna mjesečno. Pojedu oko 50 kilograma hrane dnevno. Mi smo jedino sklonište u ovom području, prvi idući je tek 60-ak kilometara dalje, u Sisku - govori Ivana koja sve vodi uz pomoć prijateljice. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 

Ubacuju im pse preko ograde

Dok god ne registrira sklonište, ne može spašavati nove životinje, a pozive u pomoć prima svakodnevno.

- Općina ignorira pozive ljudi koji nađu životinju, pa onda zovu nas. Znali su nam ih i ubacivati u dvorište. To je veliki problem ovdje, ali nitko ne reagira, a mi pucamo po šavovima - objašnjava i dodaje da nakon što ju je napustio suprug, uskočile su druge udruge iz Hrvatske i preuzele dio pasa, a dio je uspjela udomiti. 

- Najveća pomoć nam treba oko plaćanja veterinarskog računa i hrane. Na terenu trebamo još postaviti dio ograde i septičku jamu, treba nam i 60 kubika šljunka za stražnje dvorište. Tek tad se možemo registrirati kao sklonište, što moramo po zakonu, a to ne možemo dok ne otplatimo ove račune - govori Ivana. 

Dakle, ako ne uspiju, skloništu prijeti zatvaranje, a što će biti sa 88 njuškica koje su tamo i svima onima koji će tek, nažalost, završiti u skloništu, nitko ne zna. Ivani i 'njenim njuškama' možete pomoći uplatom na broj računa koji se nalazi na slici. 

 

 


 

Velika je pomoć i udomljavanje nekog od Ivaninih štićenika, jer da bi mogli normalno aplicirati za status skloništa, moraju s 88 doći na 60 pasa. Sve pse i mace koji se udomljavaju, možete pogledati na njihovoj Facebook stranici. 

I dalje niti upit za velicanstvenog Thora... 😔 Molim vas share 🙏❤️

Objavljuje Udruga za zastitu zivotinja Anima DvorUtorak, 10. studenoga 2020.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag