Obavijesti

News

Komentari 58

'Jedva sam preživio napad pjevača poznatog punk rock banda koji za to nije odgovarao'

'Jedva sam preživio napad pjevača poznatog punk rock banda koji za to nije odgovarao'

Vedrana Relca bez ikakvog povoda brutalno je pretukao pijani poznanik. Pao je u nesvijest i zadobio krvarenje mozga. Napadač je prijavljen za nanošenje teške tjelesne ozljede, no ODO je odbacio kaznenu prijavu

VIDEO

Smatram da policija nije napravila svoj posao kako je trebala. Nakon napada, koji sam jedva preživio, nisu uzeli brisove s napadačevih ruku te je kaznena prijava protiv njega za nanošenje teške tjelesne ozljede odbačena - kaže nam Zagrepčanin Vedran Relac (40). On je nakon napada u kojem je zadobio teške ozljede glave pet dana proveo u bolnici. 

Poslije koncerta "Zadruge" 25. listopada 2019. u Vintageu na Savskoj cesti ispred kluba ga je oko 2.30 sati, kaže, napao pjevač drugog popularnog punk rock banda s kojim se godinama poznavao. Policija nije pronašla očevice napada. No jedan od svjedoka je rekao kako je nakon 'fajrunta' smirivao agresivnog i pijanog pjevača koji je ostao sjediti na klupici s vidno pijanim muškarcem, kojeg je kasnije prepoznao kao Relca.  

Užasna snimka napada škarama i mesarskim nožem na radnika fast food restorana u Splitu
Užasna snimka napada škarama i mesarskim nožem na radnika fast food restorana u Splitu

Konobarica je vidjela nekoga kako leži na klupici i pozvala Hitnu. Kad je policija došla u blizini je bio samo pjevač koji je bio vidno pijan. On je rekao djelatnicima Hitne kako se zove onesviješteni i inzistirao je da bude u njegovoj pratnji do bolnice, posvjedočila je konobarica. Kad su djelatnici Hitne odbili njegovu pratnju vulgarno ih je vrijeđao pa ga je policija privela na trežnjenje. 

- Napio sam se i zaspao. Kad je koncert završio redari su mi rekli da izađem. Pozdravio sam se s njima izašao, a on me počeo udarati šakama - kaže Relac koji je nakon napada ostao bez svijesti. Policiji je rekao kako napadača poznaje, kako su si bili dobri i kako su znali cugati zajedno po klubovima. Nikada nisu imali nikakve konflikte i zato mu nije jasno zbog čega ga je napao.  

Prevezli su ga u KB Sestara milosrdnica gdje su utvrdili da je zadobio teške tjelesne ozljede unutarnjeg krvarenja lijeve strane mozga.

Pjevač je policiji rekao kako je u jednom trenutku zatekao više ljudi koji su stajali oko nepoznatog muškarca koji je nepomično ležao na tlu. Primijetio je da ima krvavu glavu, a kako su svi drugi samo stajali, krenuo mu je pomoći i pokušao ga podići s tla, no nije uspio pa je odustao. Policiji je rekao kako mu nije poznato kako je muškarac ozlijeđen. Kad je službeno bio osumnjičen za napad tvrdio je kako se ničega ne sjeća. 

Policija mu u noći nakon napada nije uzela brisove s ruku i fotografirala ih kako bi se vidjelo ima li na njima tragova koji bi ga povezali s napadom no 31. prosinca 2019. podnijela je protiv njega kaznenu prijavu za nanošenje teške tjelesne ozljede. Općinsko državno odvjetništvo ju je odbacilo. 

- Za uspješan ishod kaznenog postupka potrebno je da odlučne činjenice budu utvrđene s određenim stupnjem sigurnosti što u konkretnom slučaju nije slučaj - zaključio je tužitelj.  Relac je njegov progon mogao nastaviti privatnom tužbom no za tako što, kaže, nije imao novca. 

- Osjećam se tužno i razočarano što neće odgovarati. Godinama se poznajemo i znao je da od ranije imam teške ozljede glave, a brutalno me pretukao - zaključuje Relac. Komentar o događaju, podnošenju kaznene prijave i njezinu odbačaju zatražili smo od pjevača. Rekao je da je na sastanku i da se čujemo kasnije. Poslije na pozive nije odgovarao, a nije odgovorio ni na SMS poruke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je