News

Komentari 25

Jelić upozorio: Jarunom vladaju samo mulj, lopoči i smrad

Jelić upozorio: Jarunom vladaju samo mulj, lopoči i smrad

HSLS-ov zastupnik je dodao da je prošlog tjedna na jarunskoj regatnoj stazi u neregularnim uvjetima

Potpredsjednik zagrebačkog HSLS-a i predsjednik Odbora za pritužbe zagrebačke Skupštine Kristijan Jelić upozorio je u ponedjeljak da Jarunom, umjesto plaža i reprezentativne regatne staze ''vladaju mulj, lopoči i smrad'', ustvrdivši da se taj problem tretira ''pretpotopnim rješenjima''.

''Nekad reprezentativna regatna staza više sliči na žabokrečinu, a nažalost nije bolja situacija ni na plažama, na kojima se kupači probijaju kroz lopoče gacajući po mulju, koji na pojedinim mjestima doseže čak do 30 centimetara'', kazao je Jelić.

Ocijenio je da ustanova Upravljanje sportskim objektima tretira problem ''pretpotopnim rješenjima, kao da nije čula za dobra iskustva iz Europe, ali ni za preporuke Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske''.

HSLS-ov zastupnik je dodao da je prošlog tjedna na jarunskoj regatnoj stazi u neregularnim uvjetima, ''u kojima lopoči doslovno zapinju za vesla'', održano prvenstvo RH u kajaku i kanuu.

''Ovo možda nije najveći trenutni problem Grada Zagreba, ali je itekako indikativan. Svi ozbiljni gradovi pažljivo štite svoje vodene površine zato što znaju da su one resurs koji direktno podiže kvalitetu života građana, a život u gradu čini kvalitetnijim, ljudskijim, zaokruženijim'', ocijenio je Jelić, pozvavši gradonačelnika Tomislava Tomaševića da reagira zbog, kako tvrdi propadanja Jaruna.