Obavijesti

News

Komentari 161

Jeste li ga vidjeli? Policija ga traži, izbo je muškarca u Splitu

Jeste li ga vidjeli? Policija ga traži, izbo je muškarca u Splitu
4

Policija moli građane za pomoć u potrazi za muškarcem koji je u splitskoj Sinjskoj ulici pokušao ubiti muškarca Vedrana Marendića zvanog Sarun. Navodno su obojica poznati policiji po djelima vezanim za drogu...

VIDEO

Splitska policija objavila je fotografiju 38-godišnjeg Željka Melvana za kojim tragaju jer sumnjaju da je počinio pokušaj ubojstva 53-godišnjaka. Mole građane za pomoć u potrazi za muškarcem koji je u splitskoj Sinjskoj ulici pokušao ubiti muškarca Vedrana Marendića zvanog Sarun. Navodno su obojica poznati već policiji po djelima vezanim za drogu. 

Horor u Splitu: Izbo ga nožem nekoliko puta pa pobjegao...
Horor u Splitu: Izbo ga nožem nekoliko puta pa pobjegao...

- Molimo građane ako su vidjeli ovu osobu ili raspolažu saznanjima gdje se nalazi, da o tome bez odgode obavijeste policiju pozivom na broj 192 - poručuju iz policije.

Izbodeni 53-godišnjak je operiran u splitskoj bolnici i stanje mu je teško te je životno ugrožen. Kako doznaje Slobodna Dalmacija, zadobio je dvije ubodne rane: jednu u bedro, drugu u prsni koš.

Split: Nepoznati napadač nekoliko puta nožem izbo 53-godišnjaka

Krađe, razbojništva, ozljede...

Željko Melvan poznat je iz afere sa sucem Robertom Pešutićem te je već osuđen na splitskom Županijskom sudu na tri godine zatvora zbog razbojništva nad Emilom Malenovićem, osuđivanim za dilanje, i njegovom majkom.

Melvan je ušao s pištoljem u Maletićev stan te mu pištolj prislonio na glavu i dvaput ga udario drškom, a jednom mu je i glavom opalio po stolu. Tražio je tisuću kuna, a majci Emila Malenovića rekao je: 'Daj pare ili ćemo ti sina ubiti'. Žena mu je u strahu donijela kuvertu sa tri tisuće kuna. 

Melvan je za to dobio tri godine zatvora, a presudom je obvezan i vratiti novac Malenovićevoj majci u roku od 15 dana. To je inače minimum za ovo kazneno djelo. Otegotno je Melvanu bilo što je specijalni povratnik. Ima kaznenu evidenciju na dvije stranice i presude za krađe, razbojništva, tešku ozljedu…

Jedna od tih presuda našla se i u kaznenom postupku koji se vodi protiv splitskog suca Roberta Pešutića. Nepravomoćno je osuđen da je od Melvanove nevjenčane supruge uzeo 600 dolara i dvije tisuće kuna kako bi mu osigurao povoljnu presudu. Pešutić mu je za prijetnju dao uvjetnu kaznu, piše Dalmacija Danas.

Split: Nepoznati napadač nekoliko puta nožem izbo 53-godišnjaka

Napad u Splitu povezan s paljevinom auta?

Sinoćnji napad u Splitu povezan je navodno s paljevinom automobila koja se sredinom travnja dogodila na istoj lokaciji.

Buktinja u Splitu: Tijekom noći izgorjela dva auta na parkingu
Buktinja u Splitu: Tijekom noći izgorjela dva auta na parkingu

Tada je planuo opel rumunjskih registracijskih oznaka koji su koristlia dvojica danskih turista, a iznajmili su ga u jednoj stranoj rent-a-car agenciji. Vatra na opelu je buknula u nedjelju rano ujutro i zahvatila i vozilo Renault Scenic, u vlasništvu Splićanina koji tu živi, a policija je brzo ustanovila da je požar bio podmetnut. Prava meta, kako doznaje Slobodna Dalmacija, bio je automobil 53-godišnjaka koji je sinoć izboden nožem, a za kojeg kruže priče da je zbog problema s drogom proveo neko vrijeme u zatvoru.

Pokretanje videa...

00:31
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 161
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović