Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
524 komentara

Crkva u Vodicama postavila je križ s 'fetusima' koji krvare

Vrijeme je korizme, ja sada molim, razmišljam, kako nam nalaže evanđelje i ne bih ništa komentirao - odgovorio je don Franjo Glasnović kada smo ga pitali o križu

Foto: Twitter/Iva Gljiva
524 komentara

Na oltaru župne crkve sv. Križa u Vodicama postavljen je, čini se, križ s krvavim modelima fetusa. U križ je urezano pet rupa u obliku srca. U svakom srcu postavljene su krvave lutke koje predstavljaju fetuse, pribijene čavlom. Uz križ je obješena i hrvatska zastava. 

Fotografija križa počela se širiti društvenim mrežama nakon što ju je jedna korisnica objavila na Twitteru. 

Na vrhu križa piše "Krv njihova iz zemlje k meni viče", rečenica iz Knjige Postanka 4,10 koja opisuje kako je Kajin ubio svojeg brata Abela, nezadovoljan jer je Jahve milostivo pogledao na žrtvu koju je prinio Abel dok Kajinovu žrtvu nije ni pogledao. 

'Molim se. Ne bih komentirao'

Prema Bibliji, Jahve je rekao Kajinu: Što si učinio? Slušaj! Krv brata tvoga iz zemlje k meni viče. Stoga budi proklet na zemlji koja je rastvorila usta da proguta s ruke tvoje krv brata tvoga! Obrađivat ćeš zemlju, ali ti više neće davati svoga roda. Vječni ćeš skitalica na zemlji biti! 

Nazvali smo župnika crkve sv. Križ Franju Glasnovića i zamolili ga da nam objasni o čemu se radi. Nije opovrgnuo da je križ tamo, ali nije želio puno ni komentirati:

- Vrijeme je korizme, ja sada molim, razmišljam, kako nam nalaže evanđelje i ne bih ništa komentirao - odgovorio je don Glasnović.

Na pitanje je li postavljanje takvog križa vezano uz razdoblje korizme i kako ili je nešto drugo posrijedi, samo je ponovio da je korizmeno vrijeme i da se moli te da više ne želi ništa komentirati. 

 

 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message