Obavijesti

News

Komentari 55

Rusija napala Herson: oštećene su privatne kuće. Šojgu kaže da se ne planira nova mobilizacija

Rusija napala Herson: oštećene su privatne kuće. Šojgu kaže da se ne planira nova mobilizacija
1

Ruska vojska granatirala je Herson poslijepodne 3. listopada - oštetili su privatne kuće. Britansko ministarstvo obrane: Ukrajina je postigla funkcionalni poraz crnomorske flote Rusije

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.47

Biden se konzultirao s čelnicima G7, NATO-a i EU o daljnjoj pomoći Ukrajini

Američki predsjednik Joe Biden okupio je veliki broj ključnih saveznika i predstavnika partnera na telefonskoj konferenciji u utorak kako bi koordinirao daljnju podršku Ukrajini.

Prema Bijeloj kući, u pozivu su sudjelovali kanadski premijerJustin Trudeau, predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen, predsjednik Europskog vijeća Charles Michel, njemački kancelar Olaf Scholz, talijanska premijerka Georgia Meloni, japanski premijer Fumio Kishada, glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg, poljski predsjednik Andrzej Duda, rumunjski predsjednik Klaus Iohannis, britanski premijer Rishi Sunak i francuska ministrica vanjskih poslova Catherine Colonna.

"Dobar poziv s čelnicima EU-a, G7, NATO-a i Bucharesta", napisala je von der Leyen na X-u.

U postu je dalje objasnila kako je podrška Ukrajini "nepokolebljiva", navodeći da predložene mjere uključuju novu financijsku potporu od 50 milijardi eura za reforme i investicije od Europske unije.

Do ožujka 2024. godine, Ukrajini bi trebala biti dostavljeno milijun komada streljiva, a EU također želi pomoći riješiti zločine koje je počinila Rusija.

"Kako Rusija nastavlja svoj brutalni rat, predani smo podržavanju Ukrajine dokle god to bude potrebno", napisao je Stoltenberg na X-u.

Bijela kuća objavit će transkript razgovora čelnika.

21.03

Bloomberg: Teretni brodovi stižu u Odesu

20.00

Ukrajinske snage odbile su tri ruska napada

18.54

Ruski ministar financija: Ovaj rat je glavni priorited Moskve

17.53

Putin bi mogao uskoro objaviti kandidaturu na ruskim izborima 2024.

Ruski predsjednik Vladimir Putin uskoro bi mogao objaviti da će se kandidirati na predsjedničkim izborima 2024. godine, što bi mu omogućilo ostanak na vlasti do 2030., izvijestio je u utorak list Kommersant.

Dužnosnici vjeruju da bi Putin na konferenciji u studenom mogao objaviti da će sudjelovati na izborima u ožujku sljedeće godine, izvijestio je Kommersant pozivajući se na anonimne izvore bliske predsjedničkoj administraciji.

No list, koji se smatra jednim od najuglednijih u Rusiji, piše kako postoje i drugi scenariji o tomu što bi Putin mogao obznaniti na konferenciji te da je konačna odluka isključivo njegova.

Na novinarsko pitanje o članku u Kommersantu glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov odgovorio je da ne zna ništa o tomu da bi se Putinova kandidatura mogla objaviti u studenome.

"Ne znam ništa o tomu da je predsjednička kampanja službeno najavljena za studeni. Nemam takve informacije i nemam što za dodati", odgovorio je.

Komentari 55