Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Johnson želi izvesti Britance iz Unije: 'Odgoda znači poraz'

Bivši ministar vanjskih poslova i bivši gradonačelnik Londona, istaknuo se u odnosu na ostale u njegovoj stranci tvrdeći da jedino on može spasiti Konzervativnu stranu koja je doživjela neuspjehe na posljednjim izborima

Conservative Party leadership candidate Boris Johnson at the launch of his campaign in London
Foto: Henry Nicholls/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
2 komentara

Boris Johnson, favorit za nasljednika premijerke Therese May, obvezat će se u srijedu da će izvesti Britaniju iz Europske unije 31. listopada te upozoriti konzervativce da "odgoda znači poraz". 

U tijesnoj utrci za nasljednika premijerke May, Brexit je postao ključna točka među kandidatima s Johnsonom u prvom planu, koji je prije tri godine započeo kampanju za izlazak iz EU-a zauzevši čvrst stav oko Brexita 31. listopada, sa ili bez sporazuma. 

Bivši ministar vanjskih poslova i bivši gradonačelnik Londona, istaknuo se u odnosu na ostale u njegovoj stranci tvrdeći da jedino on može spasiti Konzervativnu stranu koja je doživjela neuspjehe na posljednjim izborima zbog nerješavanja Brexita na vrijeme. 

Na Johnsonovoj strani su najznačajniji konzervativci u parlamentu, a popularan je i među ostalim članovima stranke koji će u konačnici i odabrati Mayinog nasljednika. 

Kao što je tvrdio i za vrijeme referenduma o izlasku iz EU-a 2016., Johnsonova poruka je jasna - ako se nastavi odgađanje Brexita, Konzervativna stranka riskira prepustiti vlast vođi oporbene Laburističke stranke i socijalistu, Jeremyju Corbynu.

"Nakon tri godine i dva odgođena roka, moramo napustiti EU 31. listopada", stoji u izvodima govora koji će Johnson izreći kasnije tijekom dana. "Nećemo dobiti nikakav rezultat ako pokažemo najmanju naznaku da želimo nastaviti s novim odgodama". Po Johnsonu, "odgoda znači poraz. Odgoda znači Corbyn".

Gotovo tri godine od glasanja o izlasku iz EU-a, Britanija nije sigurna kako, kada i hoće li se Brexit uopće dogoditi. Parlament je tri puta odbio "dogovor o razvodu" postignut s EU-om, a među zastupnicima postoji tek nisko slaganje oko Brexita. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message