Obavijesti

News

Komentari 281

Ultimatum Šustaru: 'Izjasnite se oko reforme ili svi odlazimo'

Ultimatum Šustaru: 'Izjasnite se oko reforme ili svi odlazimo'
4

Spremni smo odstupiti s našeg mjesta. Ministar Šustar se do srijede do 10 sati treba očitovati o reformi kurikuluma i reći javnosti ide li se u ovu reformu ili ne, kaže Jokić

VIDEO

Nismo spremni na političke pritiske. Slijedom toga najavljujemo da smo spremni povući se, ali uvažavajući važnost ovoga što radimo, jer važno je za svako dijete i za svakog roditelja. Dajemo ministru Šustaru rok do srijede do 10 sati da se očituje o reformi kurikuluma. I treba do tada reći javnosti ide li se u ovu reformu ili ne, ima  li RH novaca za reformu ili ne. Važno je isplatiti i zaostatke ljudima, članovima Radne skupine, poručio je u ponedjeljak Boris Jokić, voditelj Stručne radne skupine za provedbu cjelovite kurikularne reforme.

Rekao je također kako davanje roka ministru nije ultimatum, već da jednostavno oni ovako ne mogu raditi. 

POGLEDAJTE VIDEO: Ekspertna skupina za kurikularnu reformu predstavila probleme i zahtjeve

Pokretanje videa...

01:00

Jokić se osvrnuo se na zaključke Odbora za znanost, posebice onaj dio u kojem se govori o tome da skupinu treba proširiti dodatnim stručnjacima koji će razmotriti i implementirati komentare dobivene u stručnoj raspravi.

- Ovakvi zaključci pokazuju nepoznavanje rada Stručne skupine. Očito članovi Odbora nisu upoznati sa kurikularnom reformom. U Ličkom osiku znaju više o kurikularnoj reformi nego li to znaju obrazovne vlasti. Radili smo javno i transparentno, nisu nam potrebne nadskupine i cenzorske skupine - rekao je Jokić.

Jokić je novinarima podijelio odluku ministra Šustara od 11. ožujka kojom ovih sedmero ljudi imenuje članovima Radne skupine.

- Nas je imenovao prvo ministar Mornar koji je među nama, a drugi puta ministar Šustar - rekao je Jokić. 

Također, rekao je kako sa ministrom Šustarom ima dobru komunikaciju i vjeruje kako on doista podržava reformu. Na pitanje tko onda vrši politički pritisak odgovorio je kako je politički pritisak kad Saborski odbor donose zaključak kakav je donio.

Dodao je da to ukazuje na neka bivša komunistička vremena.

Upitan je i koji je motiv Saborskog odbora na što je novinare usmjerio na taj Odbor,  a kada su ga pitali vrši li politički pritisak stranka Hrast kazao je: 'Ne mogu govoriti za političke stranke. 'Mi više ne želimo čuti rečenicu Dajemo načelnu podršku reformi. Ovo nije politikanstvo, ovo je nacionalna stvar'.

- Ovoj zemlji nisu potrebne cenzorske skupne koje bi nas vratile u tamna vremena. Na dijalog i proširivanje ove skupine na to smo spremni. Na političke pritiske i politikantstvo jednostavno ne možemo pristati. Ako treba pričekati jednu školsku godinu, ni to nije problem, ali problematični su ovakvi pritisici. Struka uvijek mora biti ispred politke. Ovakve promjene moraju biti ispred politike - kazao je voditelj refome.

Rusak: Nadam se da Jokić neće podnijeti ostavku

Predsjednica saborskog Odbora za obrazovanje Gordana Rusak rekla je u Dnevniku 3 da nema informaciju o Jokićevoj ostavci. Nada se da do toga neće doći. Navodno je odluka Odbora o proširenju radne skupine razlog Jokićeva nezadovoljstva. Rusak je rekla da je to kompromisna odluka Odbora. 

- Vodila sam brojne razgovore i na kraju je donesena odluka koja se temelji na dijalogu i nadam se da će je Jokić prihvatiti -  rekla je Rusak.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 281
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje