Obavijesti

News

Komentari 599

Austrija šalje stotine poljskih kreveta i stambene kontejnere

Austrija šalje stotine poljskih kreveta i stambene kontejnere

Stanovnici Petrinje, Siska, Gline i okolnih mjesta drugu noć zaredom proveli su na otvorenom. Tlo se neprestano trese. Novi potresi bili su pred jutro, u 4.33 sati. Najjači je bio 3.7 po Richteru

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
4.47

U 4.43 sata potres od 3.7 zatresao je područje Banovine.

<<< Više o tome ovdje >>>

1.20

Iz Seizmološkog zavoda objavili su prije nekoliko trenutaka kartu preliminarnih epicentara potresa od najjačeg udara od 6,2 Richtera do večeras u 22 sata. 

24sata

U izvještaju navode i kako je od potresa koji je isto područje dan ranije u 6.28 sati do 29. prosinca u 19 sati zabilježeno više od 440 potresa.

24sata

 

0.10

Uživo iz Petrinje

22.50

I mještani Gline provode drugu noć nakon potresa uz vatre ispred oštećenih kuća.

24sata
22.40

Više od 200 mladih je tijekom cijelog dana u distributivnom centru Caritasa Sisačke biskupije u Zagrebačkoj ulici u Sisku sortiralo i distribuiralo pomoć za stradale u potresu, priopćila je u srijedu Sisačka biskupija.

"Samo kroz ovaj centar tijekom današnjeg dana distribuirano je više od 20 šlepera hrane, higijenskih potrepština, odjeće i obuće, alata i građevinskog materijala, a ukupno kroz distribuciju Caritasa danas je prošlo više od 40 šlepera pomoći", ističe se.

U centru je bio i sisački biskup Vlado Košić koji je zahvalio svim donatorima čija pomoć neprestano stiže u Sisak, Glinu, Petrinju i okolicu.

"Ovo je velika akcija i gesta ljubavi. Kad je teško - onda je dobro da se ljudi ujedinjuju u dobru. To je upravo što se ovdje događa“, rekao je biskup, dodavši kako Caritas pomaže svima u potrebi bez obzira na vjersku ili neku drugu pripadnost.   

Koordinator distribucije vlč. Ivan Ćorić zahvalio je svim donatorima, ali i mladim volonterima istaknuvši kako su se organizirali preko društvenih mreža i kako su različitih dobnih skupina, provenijencija i svjetonazora, ali kako imaju zajednički cilj rade da za dobro i ljude koji su stradali. 

Tijekom cijelog dana akcijama su koordinirale i ravnateljica biskupijskog Caritasa Kristina Radić i predstojnica Katehetskog ureda s. Smilja Čirko, a volonterima je pomagao i saborski zastupnik Ivan Celjak, stoji u priopćenju. 

Komentari 599