News

Komentari 112

Još jedan: Sad Vikinzi kažu da će smak svijeta biti 22. veljače

Još jedan: Sad Vikinzi kažu da će smak svijeta biti 22. veljače

Legenda kaže da će nordijski bog Heimdallr puhnuti u Gjallarhorn kako bi upozorio na apokalipsu Ragnarok, što znači propast bogova. U četvrtak se čuo zvuk roga

Da su Vikinzi danas živi, umrli bi od straha. Naime, u četvrtak navečer oglasio se prepoznatljiv rog u Yorku koji označava da će za 100 dana biti smak svijeta. Tako kaže nordijska mitologija.

Legenda kaže kako će nordijski bog Heimdallr puhnuti u Gjallarhorn kako bi upozorio na vikinšku apokalipsu Ragnarok, što znači propast bogova. Smak svijeta pratit će 'zima svih zima', piše Daily Mail

Među ljudima nestat će morala, ratovat će po cijelom svijetu. Vuk Skoll požderat će sunce, a njegov brat Hati pojest će mjesec. Nestat će zvijezde, a zemlju će progutati vječni mrak. Navodni stručnjaci su izračunali da će se to dogoditi 22. veljače 2014. godine. 

Vuk će ubiti Odina

Vuk Fenrir ubit će tog dana boga Odina. Počet će stravični potresi, dignut će se more, a zemlja i nebo bit će otrovani. Rog zapravo poziva Odinove sinove na bojište gdje će im na kraju poginuti otac. Zemlja će potonuti u more i napraviti mjesta novom svijetu s beskrajnim zalihama. 

Slučajno ili ne, na sam smak svijeta počinje finale vikinškog festivala u Yorku. 

- U posljednjih nekoliko godina imali smo predviđanja o majanskoj apokalipsi koja je prošla bez incidenta i brojnih drugih datuma koji su nagovještavali smak svijeta. Međutim, zvuk roga vjerojatno je najbolji pokazatelj da će kraj zaista biti 22. veljače druge godine - rekla je direktorica festivala Danielle Daglan. 

Najčitaniji članci