Obavijesti

News

Komentari 15

Još jedna noć bijesa u SAD-u, odvjetnik obitelji: I Breonninu smrt htjeli su pomesti pod tepih

Još jedna noć bijesa u SAD-u, odvjetnik obitelji: I Breonninu smrt htjeli su pomesti pod tepih
5

Crump kaže kako u policijskom izvještaju na tri stranice nigdje ne piše da je bilo znakova provale. Imali su toliko drskosti da napišu da nije bilo ozlijeđenih, valjda nisu 'računali' na Breonnu koja je smaknuta u hodniku svog stana

VIDEO

Nakon još jedne noći u prosvjedu, gradonačelnik Louisvillea, najvećeg grada američke savezne države Kentucky, rekao je da za vikend produljuje policijski sat do 21 sat navečer kako bi omogućio ljudima da mirno protestiraju, ali i kako bi zaštitio ostatak građana.

- Većina nasilja se dogodila preko noći, a prosvjednicima je omogućeno da kroz dan pozivaju na rasnu pravdu i jednakost - kazao je gradonačelnik Greg Fisher za CNN.

Odvjetnik obitelji poziva na transparentnost

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Benjamin Crump, odvjetnik obitelji Breonne Taylor vjeruje da je istraga o njenoj smrti pokrenuta od državnog odvjetnika u Kentuckyju puno toga zatajila. 

- Vjerujemo da je to bila zamka od početka. I tada su htjeli njenu smrt pomesti pod tepih kao da život Breonne Taylor nije bio važan - rekao je Crump za CNN.

A protester takes refuge at the First Unitarian Church during a protest a day after a grand jury decided not to bring homicide charges against police officers involved in the fatal shooting of Breonna Taylor in her apartment, in Louisville

Crump kaže kako u policijskom izvještaju na tri stranice nigdje ne piše da je bilo znakova provale. Imali su toliko drskosti da napišu da nije bilo ozlijeđenih, ali vjerojatno nisu mislili na Breonnu koja je smaknuta u hodniku svog stana.

Uhitili 46 ljudi, u pucnjavi ranjeni policajci

Dvojica policajaca ranjena su iz vatrenog oružja u Louisvilleu tijekom prosvjeda koji su započeo nakon što je objavljeno da nijedan od trojice osumnjičenih policajaca neće biti optužen za ubojstvo Breonne Taylor.

Američki CNN je izvijestio da je jedan policajac završio na operaciji, ali da su obojica u stabilnom stanju te da im život nije ugrožen.

Robert Schroeder je objavio da je uhićen jedan osumnjičenik.

Podsjetimo, prosvjedi su započeli u srijedu nakon što je objavljeno da nijedan od trojice osumnjičenih policajaca neće biti optužen za ubojstvo Afroamerikanke Breonne Taylor. Policijski narednik Lamont Washington je izjavio da je u Louisvilleu uhićeno najviše 46 prosvjednika.

Bijes i prosvjedi u Louisvilleu nakon odluke suda: Uhitili 46 ljudi, u pucnjavi ranjeni policajci
Bijes i prosvjedi u Louisvilleu nakon odluke suda: Uhitili 46 ljudi, u pucnjavi  ranjeni policajci

Prosvjedi su organizirani i u drugim američkim gradovima, a uhićenja prosvjednika bilo je i u Atlanti. Prosvjednici su i na ulicama New Yorka.

Kako je došlo do njene smrti?

Protestors gather a day after a grand jury decided not to bring homicide charges against police officers involved in the fatal shooting of Breonna Taylor in her apartment, in Louisville

Trojica policajaca su, naime, kasno navečer 13. ožujka ove godine upala u njen stan, na temelju naloga o istrazi protiv dvoje osumnjičenih za dilanje droge. Nijedno od to dvoje osumnjičenih nije bila Taylor. Došlo je do navodne razmjene vatre između dečka ubijene djevojke, Kennetha Walkera, i policajca, a jedina koja je u pucnjavi smrtno stradala bila je Taylor. Njen dečko je rekao kako uopće nije zapucao na policajce tako da je cijeli slučaj u oblaku dima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1