Obavijesti

News

Komentari 158

Još jedna snimka Mesića: Sada priča o Partiji, Srbima, Udbi...

Još jedna snimka Mesića: Sada priča o Partiji, Srbima, Udbi...
1

Radio emisija KROS, koja se na hrvatskom jeziku emitira u njemačkom gradu Karlsruheru na svojem je Facebook profilu objavila snimku govora bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića

VIDEO

Radio emisija KROS, koja se na hrvatskom jeziku emitira u njemačkom gradu Karlsruheru na svojem je Facebook profilu objavila snimku govora bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića iz ožujka 1990. godine uoči izbora u Hrvatskoj kada je bivši hrvatski predsjednik bio glavni tajnik HDZ-a. 

- HDZ mnogi napadaju, vidjeli ste da ima puno pokreta koji su i radikalniji od nas. Ali njih nitko ne napada, mogu govoriti što žele - rekao je Mesić. U govoru se spominju prvi višestranački izbori u Hrvatskoj koji su se tek trebali dogoditi.

- Mi smo stranka koja se bori za građanske slobode svih, za ravnopravnost svih Hrvata i onih koji smatraju Hrvatsku svojom domovinom. Mi nismo revanšisti. Oni koji su zloupotrebljavali vlast do sada mogu biti sigurni da će im biti bolje nego što je nama bilo dok su oni imali vlast - govorio je Mesić.

- Mi smo u svojoj povijesti svim svojim susjedima nudili svoje vratove da nas jašu, jašili su nas Turci, Talijani, Mađari, srpska oligarhija... Te namjere više nemamo, svima nudimo stolice da sjednu s nama za stol i s nama razgovaraju. A svoje vratove više nikome nećemo ponuditi. Totalitarni režim koji je do sada vladao, vladao je samo na takav način da je zemlju plašio vanjskim neprijateljem, a svatko je mogao biti unutrašnji neprijatelj. Svaka kritika bila je neprijateljski čin, svaka pjesma koja je pjevala o slobodi bila je neprijateljski čin. Mnogi od nas ovdje sigurno su prošli te škole, to je bio sistem da bi se moglo vladati. Režim je mogao vladati putem svoje režimske, partijske policije. Sada je narod svjestan, nema više partijskih armija i policija. Sada taj režim pokušava zaustaviti HDZ da bi zadržao svoje privilegije. Moramo im poručiti: nikakvih privilegija osim rada i pameti neće biti, samo na bazi rada, sposobnosti, stvaranja novih vrijednosti moći će se živjeti. Svi oni koji su živjeli od privilegija, moramo im poručiti, privilegija više neće biti. Pitali su me što će biti s tim pustim udbovcima i političarima koji su smicalicama dolazili na pozicije. Moramo im poručiti da će ići raditi poslove za koje su sposobni - govorio je Mesić.

- Ako ima neki doušnik, neka ostavi olovku jer ovdje se sve snima. Samo neka uzme snimku i pošalje je na adresu - poručio je Mesić.

- Neka čovjek zaradi još koji dinar jer uskoro te šanse neće imati - rekao je Mesić i izazvao smijeh okupljenih.

O Isusu

- Ali te ljude moramo razumjeti jer oni koji su učili vjeronauk znaju da je Juda bio najomiljeniji učenik Isusa Krista i da je počinio izdaju. On je bio najodaniji Isusov učenik, bio je uvjeren da je Isus sin božji. Računao je ovako: ako ja znam gdje se Isus nalazi i to kažem rimskim vojnicima, cijeli svijet će saznat da je to sin božji. Napravio sam veliko djelo, a još sam zaradio 90 srebrenjaka. Tako i ovi niži dojavnici, neka javljaju što mi govorimo, napravit će veliko djelo, neka njihove gazde znaju što im se sprema i što ćemo napraviti - rekao je Mesić.

O srpskim pobunjenicima

- Oni su vidjeli da je teško od Hrvata napraviti Jugoslavena, da je teško od Srbina napraviti Jugoslavena, pa su krenuli od miješanih brakova, trebalo je stvoriti novu, jugoslavensku naciju. To je jedini jugoslavenski izum. Kad to prevedemo, vidite s kojim glupostima su zaglupljivali naš narod i držali da se nećemo dosjetiti koje su to sve bedastoće. Jedna bedastoća je da sada plaše HDZ drugima, a druge plaše HDZ-om. Plaše uglavnom Srbe u Hrvatskoj. Svaki Srbin u Hrvatskoj mora znati, ako Hrvatsku smatra svojom domovinom, on je dobrodošao. Ali pod uvjetom da radi za dobro domovine, a ne za Miloševića i Šešelja- rekao je Mesić.

- Ne za one bradate spodobe koje nam se prijete mitinzima. Vidjeli ste miting na Petrovoj gori sa šajkačama, kokardama i srpskim zastavama u srcu Hrvatske. Tu je posljednji hrvatski vladar Petar Svačić izgubio život, a Hrvatska svoju suverenost. Htjeli su nam zabiti nož u srce i reći da ćemo i tu izgubiti suverenost, prevarili su se. Prijete da će miting održati u Zagrebu na Trgu bana Jelačića, ali moramo im poručiti: svi koji dođu na Trg, stat će pod jedan kišobran - govorio je Mesić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 158
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u