Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
16 komentara

Josipović: Industrija oružja bi mogla imati odlične rezultate

U Spladium Areni se na drugoj ASDA-i okupilo 120 izlagača iz 28 zemalja, te mnogobrojne vojne delegacije. Mnogo izaslanika stigli su iz sjevernoafričkih zemalja

Tino Jurić/Pixsell
Foto: Tino Jurić/Pixsell

Predsjednik Josipović  u Splitu je otvorio drugu po redu međunarodnu izložbu vojne opreme i naoružanja ASDA 2013. U Spladium Areni se okupilo 120 izlagača iz 28 zemalja, te mnogobrojne vojne delegacije. Velik broj izaslanika došao je iz sjevernoafričkih zemalja u kojima Hrvatska ima dobre vojne reference. 

- Hrvatska industrija oružja svakim danom je sve naprednija i u budućnosti može napraviti odlične rezultate - rekao je predsjednik Ivo Josipović. 

Kotromanović: Nema sukoba s Patriom

Ministar Kotromanović iskoristio je priliku kako bi negirao sukob između Ministarstva obrane i finske tvrtke Patria, koja je oklopna vozila napravljena za Hrvatsku, prodala Ujedinjenim Arapskim Emiratima. 

- Nismo se sukobljavali, mi smo za taj posao htjeli zaposliti tvrtku Đuro Đaković, no nismo uspjeli - rekao je Kotromanović. 

No, u srijedu su sa Đakovićem potpisali pismo namjere o generalnoj reviziji hrvatskih tenkova T-84. 

Popularnosti hrvatskih proizvođača posvjedočili su i redovi oko štandova domaćih tvrtki. 

Veliki interes građana za HS Produkt

Uz Đuru Đakovića, ogroman je interes bio za izložene primjerke osobnog naoružanja tvrtke HS Produkt. Ovaj uspješni proizvođač oružja radi danonoćno, jer je zatrpan narudžbama koje jedva stiže pokriti. 

Uzvanici su potom odgledali pokaznu vježbu na moru i vratolomije hrvatskih vojnih pilota. 

Sajam će biti otvoren do subote, a cijena ulaznice za posjetitelje iznosi sto kuna.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message