Obavijesti

News

Komentari 119

Srbija uvodi strože mjere, u 18 h se zatvaraju kafići, kladionice...

Srbija uvodi strože mjere, u 18 h se zatvaraju kafići, kladionice...

Zbog velikog broja zaraženih u Hrvatskoj na snagu stupaju nove mjere. Tako će kafići raditi do 22 sata, a alkohol se neće moći kupiti od 22 do 6 sati

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
20.00

Srbija uvodi strože mjere

Srbija od utorka uvodi nove, strože mjere. Počet će se primijenjivati od utorka i trajat će deset dana.

1. Restorani, kafići, barovi, klubovi, kladionice i shopping centri radit će do 18 sati

2. Obavezno nošenje zaštitne maske u zatvorenom i na otvorenom gdje se ne mogu izbjeći međusobni kontakti

3. Zabrana svih javnih okupljanja s više od pet osoba u zatvorenom i na otvorenom (izuzete su tvrtke, školske ustanove, dućani, shopping centri i slični objekti, za koje vrijedi minimum četiri m2 po osobi)

4. Rad od kuće za sve čiji radni procesi to podnose

5. Stroga kontrola nošenja zaštitne maske u vozilima javnog prijevoza, uz ograničenje maksimalnog broja putnika u vozilu na pola od deklariranog kapaciteta vozila

18.30

Rekordan broj zaraženih u Turskoj

Turska je u subotu objavila rekordni broj novozaraženih od početka epidemije. U 24 sata zabilježili su 5532 novih slučajeva, dok je 135 ljudi preminulo.

SRBIJA

U posljednja 24 sata na korona virus u Srbiji je testirano 16.938 građana, a 5.774 su bila pozitivna. Preminulo je 28 pacijenata, a na respiratorima se nalazi čak 209 ljudi. 

Najviše novozaraženih je opet u Beogradu (2.059), zatim slijede Novi Sad (333), Kragujevac (271), Niš (200), Pančevo (172), Smederevo (97), Kraljevo (97), Požarevac (82), Leskovac (79) i Kruševac (73).

Vlada je u subotu usvojila paket od sedam mjera koji se počinju primjenjivati od utorka, uključujući skraćenje radnog vremena do 18 sati i obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru.

Radno vrijeme skraćuje se restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kladionicama i trgovačkim centrima.

Zabranjena su sva javna okupljanja više od pet osoba, a poslodavci moraju omogućiti rad od kuće tamo gdje to dopušta priroda posla.

Uvodi se stroga kontrola nošenja maski u javnom prijevozu, uz ograničenje maksimalnog broja putnika na polovicu deklariranog kapaciteta vozila, kao i kontrola kućne izolacije.

Mjere će trajati deset dana i moći će se produžiti ovisno o spidemiološkoj situaciji, priopćila je vlada.

ZADARSKA ŽUPANIJA

U Zadarskoj je županiji evidentirano 119 novozaraženih osoba koronavirusom, izvijestio je u subotu Županijski stožer Civilne zaštite.

Testiranja u Domu za stare i nemoćne osobe Zadar pokazala su da je na koronavirus pozitivno još deset korisnika.

Među novoboljelima 71 osoba je s područja Zadra, osmero ih je u Benkovcu, sedmero u Kalima, petero u Sv. Filipu i Jakovu, po četvero u Povljani i Sukošanu, troje u Pakoštanima, po dvoje u Biogradu, Obrovcu, Poličniku, Posedarju i  Škabrnji, a po jedna osoba potvrđena je u Bibinjama, Jasenicama, Preku, Starigradu, Viru i Zemuniku Donjem.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 479 uzoraka, pod nadzorom je 2040 stanovnika, a nadzor je istekao za njih 13.077.

U zadarskoj Općoj bolnici hospitaliziran je 41 oboljeli, od kojih je četvero na respiratoru, a u  pecijalnoj bolnici za ortopediju u Biogradu na Moru na liječenju je osmero pacijenata s lakšim simptomima.

Policija je zabilježila jedno kršenje samoizolacije.

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u proteklih 24 sata testirane su 552 osobe, od čega su evidentirana 263 slučaja osoba pozitivnih na virus COVID 19 u Međimurskoj županiji. U proteklih 24 sata oporavilo se 104 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 1 368. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 20 396 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec, u ovom trenutku, hospitalizirano je 85 pacijenta pozitivnih na virus COVID 19, od toga je njih 7 hospitalizirano unutar 24 sata, dok je otpušteno 21 pacijent, dio njih zbog premještaja u drugi bolnički centar. Na respiratoru se nalazi 10 covid pozitivnih pacijenata. U proteklih 24 sata nisu evidentirane preminule COVID-19 pozitivne osobe.

U zdravstvenom sustavu na virus COVID 19 je pozitivno 10 liječnika i 14 medicinskih sestara. U samoizolaciji se nalaze 3 liječnika, 15 medicinskih sestara i 1 bolničar. Za hospitalizirane pacijente pozitivne na COVID 19 skrbi 35 liječnika i 95 medicinskih sestara.

Komentari 119