Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
1 komentara

Jugoslavija je pomagala Sj. Koreji u otmicama Japanaca po Europi

Kad se Tito vratio iz Sjeverne Koreje u Zagrebu je otvoren njihov konzulat u kojem su boravili njihovi špijuni i organizirali otmice. Prvi skandal bio je 1982. godine

Flickr
Foto: Flickr
1 komentara

Veliki vođa Kim Jong-un povremeno zna isčeznuti iz javnosti i svi se pitaju gdje je. Jednako tako iščezavali su Japanci u sjevernokorejskom konzulatu u Zagrebu dok mu je zemlju vodio djed Kim II-sung.

Na zagrebačkom Pantovčaku 134c stoji zdanje u kojem se mladim Japancima gubio svaki trag. Ondje je od 1977. djelovao konzulat Sjeverne Koreje, no tek 2001., kad je slučajno uhićena sjevernokorejska špijunka Megumi Yao, otkriveno je što se krilo iza vrata stare vile.

Japanke bi im bile seksualne robinje

Ondje je bio stožer iz kojeg su sjevernokorejski agenti, u suradnji s japanskom terorističkom organizacijom Crvena armija, diljem Europe otimali japanske mladiće i djevojke. 

Cilj je bio bizaran: Otete djevojke trebale su služiti kao seksualne robinje pripadnicima Crvene armije i rađati im djecu. A oteti mladići, svi odreda studenti, umjetnici i intelektualci, tu su djecu morali učiti japanskom jeziku, kulturi i načinu života kako bi jednog dana, prošvercani u zemlju bioloških roditelja, zbacili japansku vlast i stvorili novi komunistički poredak. O boravku korejskih agenatat UDBA je bila dobro informirana i prikrivala je njihovo djelovanje.

Više pročitajte OVDJE

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message