Obavijesti

News

Komentari 4

Juričan s frendom proizvodi gin: Bit će dugovječan kao Manolić!

Juričan s frendom proizvodi gin: Bit će dugovječan kao Manolić!
10

Uz snimanje filmova i predsjedničku kandidaturu, redatelj Dario Juričan je s Nikolom Ilijašem izbacio i novi brand gina. Krenuli su iz garaže, a zeza se da je cilj na kraju preuzeti vinariju od posrnulog tajkuna

VIDEO

Pozvali bismo i susjeda Ivu Sanadera da proba naš craft gin, ali eto, nažalost je u zatvoru, kažu nam redatelj Dario Juričan i njegov prijatelj Nikola Ilijaš dok sjedimo u dvorištu kuće na zagrebačkom Goljaku. 

Pogledajte video: Juričan se bacio u novi biznis

Pokretanje videa...

Dario Juričan proizvodi gin 02:01

Uz nas otvorena vrata male destilerije i posađeni začini koje koriste u proizvodnji novog branda gina. Svoj craft gin su nazvali 16-ica, po tome što je Zagreb na 16 meridijanu i u njega ide 16 začina odnosno biljaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iako je Juričan zadnje dvije godine javnosti poznat po svojim sarkastičnim javnim istupima kojima kritizira političare, filmu o Milanu Bandiću koji je pri kraju i predsjedničkoj kandidaturi, već dvije godine je s Nikolom spremao novi proizvod.

On su ruke i mozak, ja sam jezik

Sada su ga napokon počeli prodavati preko svoje tvrtke Craft destilerija Zagreb.

- Nikola su ruke i mozak ovog gina, ja sam više jezik. Spoji sam sve zajedno. Kada se veselim uspjesima gradonačelnika Bandića, popijem gin. Kada radim show, opet popijemo gin - kaže Juričan.

Svi velikani su krenuli iz garaže

S Nikolom se upoznao još prije 10 godina kada je od njegovih roditelja unajmio stan. Postali su prijatelji, a prvi pokušaj je bio proizvodnja craft piva. Ali su ubrzo shvatili da je ta tržišna niša zasićena, pa su se okrenuli ginu koji obojica vole piti.

I uvjereni su da imaju proizvod izvrsne kvalitete. Već su ih dva bara uzeli, a primili su i prvu veliku narudžbu: tri kartona, odnosno 16 boca od jednog kupca. Za njih je to veliko jer svi koji su probali gin, vratili su se kupiti.

Prije nego su došli do proizvoda kojim su zadovoljni, skuhali su 50-ak vrsta gina.

- Sjećam se prvog kojeg sam napravi i pretjerao s limunom i narančom, Dario je probao i rekao da je to više limončelo nego gin. Obišli smo sve gin sajmove i učili. Sve sastojke nabavljamo od lokalnih OPG-ova ili ih sami beremo. Borovica koji je osnovni sastojak nam dolazi iz Kosinja. Sve radimo ručno, a okupili smo i tim prijatelja koji nam je pomogao s dizajnom. Cilj je imati kvalitetan proizvod, a ne ići u masovnu proizvodnju - kaže Ilijaš u čijoj "garaži" je i destilerija kapaciteta 600 litara mjesečno. 

On je i registrirao tvrtku, a uspIo je dobiti i državne poticaje za samozapošljavanje koji su pomogli u pokretanju proizvodnje.

Juričan je suvlasnik tvrtke.

- Svi velikani su krenuli iz garaže, a možda jednog dana preuzmem vinariju u Iloku od posrnulog tajkuna - u svom stilu dodaje Juričan. 

Manolić nam je susjed

Promociju će imati ove subote u jednom zagrebačkom baru. A prijatelj miksolog je složio i koktele. Pa će posjetiteljima biti ponuđeni: Jožina krv, Joža Manolić bloody sour i Joža Manolić gin tonic.

- Manolić nam je susjed tu na Britancu, a i nadamo se da će gin biti dugovječan kao on - obrazlažu zašto su tako nazvani kokteli.

Osim klasičnog dry gina, druga vrsta je Tayberry & Rose. Tayberry je inače križanac maline i kupine za kojeg u hrvatskom jeziku nema prijevoda. To voće nabavljaju od tete Đurđe iz okolice Zagreba, a kako je sezonsko, proizvest će samo 120 litara te vrste gina. Gradonačelniku Bandiću Juričan nije poslao jednu bocu.

- Kad dođe na premijeru filma, poslužit ćemo ga ginom - kaže.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS