Obavijesti

News

Komentari 144

Nizozemska u petak uvod strože mjere: Nikad više zaraženih

Nizozemska u petak uvod strože mjere: Nikad više zaraženih

Iako je oko 85 posto odrasle nizozemske populacije u potpunosti cijepljeno protiv COVID-19, broj novih slučajeva skočio je za gotovo 40 posto u prošlom tjednu

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
18.50

Slovačka slijedi Austriju, uvodi nova ograničenja

Slovačka je u srijedu najavila nova ograničenja kako bi suzbila novi uzlet epidemije covida-19, uz zatvaranje kafića, restorana i neprehrambenih dućana od četvrtka, dok će škole i dalje održavati nastavu. 

"Nova procjena slijedi za deset dana" precizirao je ministar gospodarstva Richard Sulik novinarima dok Slovačka ima jednu od najviših stopa zaraženosti koronavirusom u svijetu. 

"Vlada je odobrila ograničenja za sljedeća dva tjedna", izjavio je ministar.

Osim za neke iznimne slučajeve, stanovnici će moći izlaziti iz kuća samo zbog kupovine osnovnih namirnica, posla, škole ili posjeta liječniku, rekli su dužnosnici. Šetnje u prirodi također će biti dopuštene.

"Škole će se zadnje zatvoriti, Želimo da ostanu otvorene", precizirao je Sulik.

Slovačka je u utorak registrirala više od 10 tisuća novozaraženih koronavirusom po prvi put otkako je počela pandemija, dok je broj hospitalizacija dosegao, prema ministarstvu zdravstva, "kritičnu točku". 

16.40

Ministar zdravstva Vili Beroš osvrnuo se na situaciju s koronom i pozvao ljude na cijepljenje.

16.21

Nizozemska u petak uvodi strože mjere u borbi porotiv koronavirusa

- Nizozemska vlada u petak će objaviti nove mjere za borbu protiv rekordnog porasta zaraze koronavirusom koji vrši pritisak na bolnice - rekao je ministar zdravstva Hugo de Jonge prenosi Reuters.

Iako je oko 85 posto odrasle nizozemske populacije u potpunosti cijepljeno protiv COVID-19, broj novih slučajeva skočio je za gotovo 40 posto u prošlom tjednu. 

- Stopa zaraze je veća nego ikad prije, a prijemi u bolnicu nadmašuju sva očekivanja - rekao je De Jonge.

Broj oboljelih od koronavirusa u bolnici dostigao je razinu koja nije zabilježena od početka svibnja, a stručnjaci su upozorili da će bolnice popuniti kapacitet za nešto više od tjedan dana ako se virus ne obuzda.

Jedna od mogućih mjera je ograničavanje pristupa mnogim javnim mjestima osobama koje su cijepljene ili su se nedavno oporavile od COVID-19.

15.35

Brodsko-posavska županija -118 novozaraženih, tri osobe umrle

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije u srijedu je potvrdio 118 novozaraženih osobava zaraze koronavirusom, a tri osobe pozitivne na covid su umrle.

U toj županiji na bolničkom liječenju je 79  osoba pozitivnih na koronavirus, od kojih 11 pri liječenju treba potporu respiratora. Mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji obuhvaćeno je 1.539 osoba.

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije u srijedu je potvrdio 90  novih slučajeva zaraze koronavirusom. U toj županiji od zaraze koronavirusom se liječi 624 bolesnih, od kojih je 38 na bolničkom liječenju. Mjerom samoizolacije u Požeško-slavonskoj županiji obuhvaćeno je 428 osoba.

14.45

Dubrovačko-neretvanska županija: Zaraženo novih 99 osoba, jedna umrla

Dubrovačko-neretvanska županija zarazu koronavirusom bilježi kod novih 99 osoba, jedna je umrla, a 152 su se oporavile u protekla 24 sata, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Umro je covid pozitivan muškarac iz Konavala rođen 1934. godine.

Zaraženo je 55 osoba muškog i 44 ženskog spola i to 32 iz Dubrovnika, 14 iz Metkovića, 13 iz Konavala, 11 iz Orebića, pet iz Župe dubrovačke, četiri iz Ploča, po tri iz Blata, Pojezerja, Slivnog i Vele Luke, po dvije iz Dubrovačkog Primorja, Stona i Zažablja te po jedna iz Kule Norinske i Trpnja.

Među 152 oporavljene osobe 71 ih je iz Dubrovnika, 23 iz Župe dubrovačke, 15 iz Konavala, devet iz Metkovića, osam iz Vele Luke, sedam iz Korčule, šest iz Orebića, pet iz Ploča, četiri iz Stona, dvije iz Opuzena te po jedna s Lastova i s Mljeta.

U posljednja 24 sata obrađena su 753 uzorka, a od početka pandemije ukupno 166.408.

U dubrovačkoj bolnici liječi se 58 pacijenata pozitivnih na koronavirus, osam ih je na intenzivnoj skrbi od kojih sedam na respiratoru, a jedan na kisiku. U samoizolaciji je 1069 osoba.

Komentari 144