Obavijesti

News

Komentari 30

'Kaciga je bila rastopljena, a vreći s kruhom nije bilo ništa'

'Kaciga je bila rastopljena, a vreći s kruhom nije bilo ništa'
1

Suđenje Draženu Slavici nastavljeno je svjedočenjem vatrogasca Marijana Serdareva kojeg je iznenadilo da su na mjestu nesreće pronašli rastopljenu kacigu, a par metara dalje netaknutu vreću

VIDEO

Svjedočenjem vatrogasca Javne vatrogasne postrojbe Šibenik Marijana Serdareva na Županijskom sudu u Zadru nastavljeno je suđenje Draženu Slavici, bivšem vatrogasnom zapovjedniku Šibensko-kninske županije.

Serdarev je 30. kolovoza 2007. bio i član DVD-a Vodice, te je u trenutku poziva za odlazak na Kornat, gasio požar u zaleđu Vodica.  Helikopterom je zajedno s još nekoliko kolega između 19 i 19.30 sati odletio na Kornat pretpostavljajući da tamo idu gasiti požar.

Dok su čekali na helikopter u šibenskoj vojarni načuli su da na Kornatu ima stradalih kolega.

Čim su sletjeli u uvalu Šopnata na Kornatu pomogli su unijeti dvojicu svojih kolega u helikopter. Kasnije se s ostalim kolegama uputio na mjesto nesreće tražiti jednog poginulog vatrogasca, čije tijelo ranije nije bilo pronađeno.  

– Iznenadilo me to što je jedna kaciga na mjestu nesreće bila skroz rastopljena, dok je nekoliko metara dalje bila netaknuta vreća s kruhom - istaknuo je u svjedočenju Serdarev.

Na pitanje suca je li osjetio miris benzina, odgovorio je kako nije.

Serdarev je sa skupinom vatrogasaca stigao na Kornat u helikopteru kojim je upravljao pilot Dalibor Ivelja. On je također svjedočio u ponedjeljak. Govorio je potanko o vremenskim prilikama, potrošnji goriva i slično.

'Vozio bih ih ja u Zagreb, ali stradali nisu primili ni prvu pomoć ni trijažu'

Posvjedočio je kako je u to vrijeme zrakoplovstvo raspolagalo i s transportnim avionima, kojima se možda moglo ranjene vatrogasce transportirati iz Zadra u Zagreb. Istaknuo je kako se on rukovodio zapovijedima koje su mu stizale preko civilne kontrole letenja.  

– Da sam imao zapovijed da ih vozim u Zagreb, to bih učinio, ali s ove vremenske distance, mislim da bi presudni bili meteorološki uvjeti, ali i činjenica da stradali vatrogasci nisu primili ni prvu pomoć, ni trijažu - kazao je Ivelja.

Dodao je kako bi let od Zemunka do Zagreba trajao nešto više od sat vremena i to u idealnim vremenskim uvjetima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!
SVE ZBOG POTPISA

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!

Jurčević se usprotivio  koalicijskom sporazumu s HDZ-om i bio je nezadovoljan što nisu dobili Ministarstvo kulture. Predsjedništvo bi trebalo predložiti tu sankciju Časnom sudu stranke koje će donijeti zadnju odluku

Plenković na Pantovčak nosi potpise, Milanović će mu dati mandat za sastavljanje Vlade
IZBORI 2024.

Plenković na Pantovčak nosi potpise, Milanović će mu dati mandat za sastavljanje Vlade

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primit će predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske u petak u 10 sati, u Uredu predsjednika Republike
Novi detalji istrage o nestaloj Danki (2): Otac osumnjičenog Dejana zna gdje je njeno tijelo?
FOKUS ISTRAŽITELJA

Novi detalji istrage o nestaloj Danki (2): Otac osumnjičenog Dejana zna gdje je njeno tijelo?

Djevojčica (2) je nestala 26. ožujka u Srbiji. Smatraju da je ubijena. Uhitili su počinitelje. No analiza tragova zasad ne ide u prilog istražiteljima