Obavijesti

News

Komentari 43

'Kad vide Putina, i medvjedi znaju da moraju biti pristojni'

'Kad vide Putina, i medvjedi znaju da moraju biti pristojni'
6

Ruska televizija počela je emitirati serijal u kojoj se veliča predsjednik Vladimir Putin. Opozicija sve to uspoređuje s Lenjinovim kultom ličnosti iz sovjetskih vremena...

VIDEO

Dok Rusi prosvjeduju zbog najave povećanja starosne dobi za odlazak u mirovinu, na televiziji im prikazuju emisiju koja veliča njihovog predsjednika Vladimira Putina. Njegova popularnost na najnižoj je razini u posljednje četiri godine pa je vlastima itekako dobro došao serijal "Moskva. Kremlj. Putin" čija je prva epizoda emitirana na televiziji Russia-1 u nedjelju navečer. 

U sat vremena programa govorilo se o Putinovoj spremnosti da provede nužne reforme, ali ona mirovinska, koja je izvela ljude na ulice, nije se spominjala. Isticala se i velika predsjednikova ljubav prema djeci:

- Kad Putin razgovara s majkom nekog djeteta ili gleda u dijete, jasno je koliko voli djecu, izgovorio je prezenter emisije Vladimir Solovijev na što je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov dodao:

- Putin ne voli samo djecu, on voli sve ljude.

U seriji se govorilo i o Putinovom nedavnom odmoru u Sibiru i o tome kako se čak i divlje životinje prema njemu odnose s poštovanjem:

- To je divljina, ima puno medvjeda. Tjelohranitelji su naoružani, za svaki slučaj. Iako, ako medvjedi vide Putina ne ponašaju se kao idioti nego onako kako priliči.

TV Dozhd, opozicijski internetski kanal, seriju o Putinu usporedio je s veličanjem kulta Vladimira Iliča Lenjina u sovjetskim vremenima, javlja Guardian.

Parlament odobrio kasnije umirovljenje

Tisuće ljudi u nedjelju je po cijeloj Rusiji prosvjedovalo protiv planova vlade da podigne dob za umirovljenje, unatoč Putinovim obećanjima da će ublažiti tu nepopularnu mjeru.

A man holds sign depicting Russian President Putin, FM Siluanov and PM Medvedev during a protest against a proposed increase of the retirement age in Moscow

Ruski parlament preliminarno je odobrio povećanje dobne granice za odlazak u mirovinu s 55 na 63 godine za žene, te sa 60 na 65 godina za muškarce.

U televizijskom govoru Putin je predložio da se dobna granica za umirovljenje žena poveća na 60 godina, nastojeći tako pridobiti potporu za planirane izmjene, no rekao je da prijedlog dobne granice za muškarce ostaje nepromijenjen. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca