Obavijesti

News

Komentari 127

Pentagon: Rusi su u ratu ostali bez 1000 tenkova; Infekcije se šire na ulicama Mariupolja

Pentagon: Rusi su u ratu ostali bez 1000 tenkova; Infekcije se šire na ulicama Mariupolja

Ruska invazija u Ukrajinu ušla je u 92. dan. Ukrajinci uvode vize za Ruse, a čečenski vođa Kadirov zaprijetio je Poljskoj

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.45

Kasparov: 'Ukrajina krvari bez oružja kojeg i dalje čekaju'

Tri mjeseca od početka Putinovog genocidnog u Ukrajini, njegov "tim za spašavanje" ponovno se okupio. Šefovi država, mediji, stručnjaci, svi uobičajeni osumnjičenici željni očuvanja užasnog statusa quo i žrtve tisuća ukrajinskih života i nazivaju to mirom, napisao je na Twitteru bivši šahist Gari Kasparov.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

22.36

SAD i Ukrajina raspravljaju o opasnosti od eskalacije zbog novog oružja

Budući da SAD i njegovi saveznici opskrbljuju Ukrajinu sve sofisticiranijim oružjem, Washington je održao raspravu s Kijevom o opasnosti eskalacije u slučaju da napadne duboku u unutrašnjost Rusije, kazali su SAD-ovi i diplomatski dužnosnici za Reuters

U raspravama iza kulisa, koje su vrlo osjetljive naravi te se o njima dosad nije izvještavalo, ne navode se eksplicitna geografska ograničenja na upotrebu oružja kojima se ukrajinske snage opskrbljuju. No razgovorima se pokušava postići međusobno razumijevanje opasnosti od eskalacije, kazala su tri američka dužnosnika te diplomatski izvori.

"Zabrinuti smo oko eskalacije, no još ne želimo postaviti geografska ograničenja niti ih ostaviti u bezizlaznoj situaciji zbog oružja koje im dajemo", rekao je anonimno jedan od troje američkih dužnosnika.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

22.21

Pentagon: Rusi su izgubili 1000 tenkova

21.40

WHO okrivio Rusiju za zdravstvenu krizu u Ukrajini

Skupština Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) u četvrtak je izglasala dokument kojim osuđuje regionalnu zdravstvenu krizu pokrenutu ruskom invazijom na Ukrajinu, odbivši rivalsku rezoluciju Moskve u kojoj se nije spominjala njezina uloga. 

U originalnom prijedlogu rezolucije koju su zagovarali SAD i još 50 članica osudila se Rusija, no nisu se suspendirala njezina glasačka prava u toj agenciji Ujedinjenih naroda, što su neki ranije tražili. 

21.39

Moskva: Vjerujemo kako će Ukrajina prihvatiti rusku okupaciju njihovog područja

Komentari 127