Obavijesti

News

Kako je biti student u današnje vrijeme

Kako je biti student u današnje vrijeme
2

Danas se u puno većoj mjeri dijele ulaznice, popusti, pogodnosti i stipendije za studente. Osim lijenosti ništa te drugo ne može spriječiti da ih iskoristiš – pogotovo ako ih imaš sve na jednom mjestu

VIDEO

Još jedno blagdansko vrijeme provedeno s roditeljima je iza mene. Što to znači za moje ukućane? Prejedanje je glavni motiv druženja, a u njemu još više uživam kad se sjetim da se uskoro vraćam u Zagreb. Ah Zagreb, ni sama ne mogu odlučiti je li mu se veselim ili ne...Zašto? Vraćam se prijateljima i većem gradu koji nudi više opcija, a u isto vrijeme uživam u tetošenju vlastite obitelji. Doduše, doma ne mogu spavati dokle poželim jer mama proviri svako jutro u pola devet s rečenicom: Mila, pa nećeš valjda spavati do 12? Ajde, idemo piti kavu.

Baš ovih par dana provedenih sa svojima, stalno sam slušala kako su studentski dani najbolji dani. Čisto blagostanje! Po njihovim riječima, trebam biti sretna jer ne znam što je to živjeti u stvarnom svijetu. Oni zaboravljaju da svi moji prijatelji uz fakultet i rade kako bi si mogli priuštiti normalan život i tu i tamo pojesti nešto drugo što nije super-duper hrana iz menze ili pak nešto iz raznih pekara koje niču kao gljive nakon kiše u Zagrebu.  Iako, neću se žaliti na pekarnice – peciva su fina i tete preljubazne. Od milja ih zovem krušne prijateljice. Uvijek su tu i spremne predložiti nešto novo za pojesti... a sve je fiiiinoooooo. Barem meni.

Pixsell

No da se vratim na početak. Student je biti super ali nije to ni blizu savršenstva. Svi mi govore – studiraj što dulje možeš jer nije lako naći posao poslije... Bolje je još neko vrijeme provesti u limbu. Imaš slobodu i više manje jedina zadaća ti je učiti uz neki poslić koji nađeš sa strane, ali opet ti ostane ona činjenica da si ne možeš priuštiti ono što želiš. Recimo otići na svaki koncert na koji poželiš. Moja frendica i ja uhvatimo se da gledamo sva događanja koja se nude u Zagrebu i onda biramo po modelu eci-peci pec.  Pozitivno je da se danas za studente u puno većoj mjeri dijele neke ulaznice, popusti, pogodnosti i stipendije. Osim lijenosti ništa te drugo ne može spriječiti da ih iskoristiš – pogotovo ako ih imaš sve na jednom mjestu. Samo treba pratiti što i gdje.

Kako je danas biti student? Opcija za izlaske je na tisuće, a puno je i jednostavnije naći studentski posao pa čak i plaćenu praksu. U današnjem vremenu savjeti kako preživjeti mjesec ili kako naći dobrog cimera su ti nadohvat ruke. Posjeti web stranicu tkokaže.hr i uvjeri se sam.

Živjeli studenti!

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Udruga Sjena upozorila: 'Novi Zakon o socijalnoj skrbi diskriminira njegovatelje'
TRAŽE IZMJENU SPORNE TOČKE

Udruga Sjena upozorila: 'Novi Zakon o socijalnoj skrbi diskriminira njegovatelje'

Smatraju da su točkom 8. navedenog zakona Roditelji njegovatelji i Njegovatelji ponovno i namjerno izmanipulirani, te da nisu zaslužili ovakav diskriminatoran i ponižavajući tretman

Sanader: Možemo ponižava SDP, a oni na to kukavički šute
SAMOSTALNO NA IZBORE

Sanader: Možemo ponižava SDP, a oni na to kukavički šute

Ustvrdio je i da je predsjednik SDP-a Peđa Grbin, zbog potencijalne koalicije, čak odustao od kandidature za premijera te je "bio spreman predati to mjesto Sandri Benčić"
Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo Plenkovića s 3.000 kn, može platiti kaznu u 3 rate
NESRAZMJER U IMOVINSKOJ KARTICI

Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo Plenkovića s 3.000 kn, može platiti kaznu u 3 rate

U razdoblju od 2016. do 2018. godine prijavio je veća primanja za suprugu od stvarnih. Tako je navedeno da joj je godišnja plaća 121.385 kuna, a tijekom 2016., 2017. i 2018. je u zbilji primila dvostruko manje