Obavijesti

News

Komentari 4

Kako se uspinje: Zamijenila dr. Nogala na Srebrnjaku, a sad je nova pomoćnica pročelnika...

Kako se uspinje: Zamijenila dr. Nogala na Srebrnjaku, a sad je nova pomoćnica pročelnika...

Dr. Đerek-Dubravčić početkom godine postala je treća pomoćnica zagrebačkog pročelnika za zdravstvo dr. Jeleča. Plaća? Preko 20.000 kuna bruto, a posao je i dalje debelo Dječja bolnica Srebrnjak

VIDEO

Smjenom dr. Bore Nogala s mjesta ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak na čelo bolnice došla je doktorica dr. Ivana Đerek-Dubravčić, poznata i po tome da je kao doktorica nikad nije radila u praksi jer nije dobila licencu za to. 

Na trenutak javnost je na nju zaboravila kada je Srebrnjak preuzeo novi ravnatelj dr. Ivo Dumić-Čule, no odnedavno njeno ime može se vidjeti na stranicama Grada Zagreba i to kao novu pomoćnicu pročelnika zagrebačkog Ureda za zdravstvo dr. Vjekoslava Jeleča, koji uz pomoćnike ima i još tri zamjenika. 

Kako su nam potvrdili iz Grada, preko javnog natječaja upravo su dr. Đerek-Dubravčić izabrali i 4. siječnja 2021. imenovali na mjesto pomoćnice pročelnika, a sudeći prema plaći, čini se da se na tom mjestu i "oparila".

Naveli su nam kako joj je osnovica bruto plaće 5.501,91 kuna, a koeficijent 3,74.

Kada se to dvoje pomnoži, ispada da ova najnovija pomoćnica pročelnika ima bruto plaću od 20.632,16 kuna. Ako se taj iznos ubaci u kalkulator plaća na portalu Moj posao, izbacuje se cifra od 13.554,38 kuna neto plaće koju bi ona trebala imati s mjestom prebivališta u Gradu Zagrebu. 

No i taj iznos neto plaće vjerojatno nije konačan jer se plaća povećava s godinama staža, a možda i po još nekim osnovama, o kojima nećemo spekulirati. 

No što je posao najnovijoj Jelečevoj pomoćnici i bivšoj v. d. ravnateljici Srebrnjaka? Čini se, opet baš bolnica Srebrnjak. 

Štoviše, bivši ravnatelj bolnice dr. Nogalo ide korak dalje i tvrdi: "Ona na Srebrnjaku ima i ured, a tamo više ne radi". 

- Bivša v.d. ravnateljica u bolnici ima i svoju sobu koja je odmah do sobe novog ravnatelja dr. Ive Dumić-Čule. Posvjedočio sam osobno tome da je svojim ključem otvarala spomenutu sobu u kojoj radi, a više nije zaposlenica bolnice. Nije nikakva tajna da redovito dolazi u bolnicu i vjerojatno nadgleda što novi ravnatelj radi. A posao pomoćnice vjerojatno je dobila kao nagradu za 'dobro' odrađen posao na Srebrnjaku nakon moje smjene – optužuje dr. Nogalo. 

Pitali smo i novog ravnatelja dr. Ivu Dumić-Čulu je li istina da dr. Đerek-Dubravčić radi na Srebrnjaku i da ima svoju radnu sobu ili ured, ali on to izričito dobacuje.

- Istina je da dolazi, ali samo na moj poziv, kao i drugi ljudi iz Grada s kojima radimo na projektu Centra za translacijsku medicinu. Bivša v.d. ravnateljica Đerek-Dubravčić nema ured u bolnici – više puta je odgovorio ravnatelj Srebrnjaka dr. Dumić-Čule. 

Iz Grada, pak, navode da ona ima ured u Draškovićevoj 15 u zgradi koja je oštećena u potresu i za koju su nedavno najavili da će iseliti dok se ne sanira. 

Ali joj u opisu novog posla jest bolnica Srebrnjak i to potvrđuju u Gradu navodeći da aktivno sudjeluje u radu oko spomenutog centra vrijednog 60 milijuna eura za koji je bolnica dobila novac od EU koji projekt sufinancira s iznosom od 85 posto. 

Zagreb: Konferencija za novinare stranke s Imenom i Prezimenom

- Službenica dr. med. Đerek-Dubravčić radi na složenim poslovima sukladno nalogu pročelnika Ureda, a koji uključuju i praćenje rada 20 zdravstvenih ustanova kojima je osnivač Grad Zagreb, a u sastavu ustanova je i Dječja bolnica Srebrnjak. Također, sukladno potrebama i nadležnostima posla koji obavljaju službenici ovoga Ureda mogu biti delegiran u zdravstvene ustanove prema nadležnosti Gradskog ureda za zdravstvo. Službenica Đerek-Dubravčić zbog velikog iskustva na poslovnim procesima i projektima Dječje bolnice Srebrnjak angažirana je i na predmetima vezanim uz uspješnu provedbu Projekta Centra za translacijsku medicinu – odgovorili su iz Grada.

Na pitanje otkud potreba da se u Gradu zaposli još jedna pomoćnica pročelnika (uz postojeća dva pomoćnika i tri zamjenika), odgovorili su, pojednostavljeno, da je to zbog korone i povećanog obima posla.

Također, navode da dr. Đerek-Dubravčić radi i na "izradi i pripremi važnijih javnozdravstvenih prioriteta Ureda u području demografskih mjera za naredno razdoblje". 

No dr. Nogalo s ogorčenjem gleda na ovu rošadu i njeno zapošljavanje naziva nagradom za odrađen posao na Srebrnjaku te ustraje na tome da je ona redovito viđena u bolnici, da ima tamo prostor, ali istovremeno da su njega potpuno istisnuli iz bolnice. 

Podsjetimo, dr. Nogalo nedavno doslovno "poljubio" vrata sobe u kojoj je radio kao sindikalni povjerenik i u kojoj je ranije imao ambulantu.

Službeno objašnjenje iz bolnice bilo je to da to nije njegova soba nego ambulanta pa su zamijenili bravu, kao i još neke brave u bolnici. 

No ostaje činjenica da mu to nitko nije najavio, da mu nisu pružili priliku da uzme svoje stvari. Pitali smo dr. Nogala što je s njegovim stvarima. 

- Iza tih vrata ostao je cijeli moj život, od registratora, knjiga, kompjutera, odijela... Čuo sam preko medija da su sve moje stvari premjestili u predavaonu i sobu za sastanke. Ne znam, nisam išao više provjeravati. U toj bolnici svatko ima svoj prostor, od čistačice, pravnike, sestara, liječnika. Neki dijele prostor, ali ga imaju za sebe. No ne i ja, pa su moje stvari navodno premještene u predavaonicu. To je šikaniranje i duboko nemoralno, ali imam dobra leđa i izdržat ću. Uzdam se u pravosuđe koje je već donijelo pravičnu i pravednu odluku da sam nezakonito smijenjen kao ravnatelj bolnice. Vjerujem da će nakon prvostupanjske presude brzo doći i pravomoćna presuda. Time bih osvjetlao svoj obraz i kao malom čovjeku, kojim se nitko ne bavi jer sam nebitan, dalo bi mi nadu da je pravosuđe svjetlo na kraju tunela u našem sustavu koje je toliko premreženo korupcijom i kriminalom. Na cjepivo danas gledamo kao svjetlu točku u pandemiji, a ja tako vidim naše pravosuđe, kao svijetlu točku u našem sustavu. Neću odustati od svoje pravde i borit ću se – kaže nam dr. Nogalo. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"