Obavijesti

News

Komentari 4

Kakvo nas vrijeme čeka? Magla svuda oko nas, na moru plus 15

Kakvo nas vrijeme čeka? Magla svuda oko nas, na moru plus 15
2

Meteoalarm DHMZ-a upaljen je samo za Zagrebačku i Karlovačku regiju zbog magle koja smanjuje vidljivost

VIDEO

U Hrvatskoj će u ponedjeljak prevladavati sunčano vrijeme. U prvom dijelu dana ponegdje u unutrašnjosti magla, mjestimice se može dulje zadržati. Puhat će većinom slab vjetar, na Jadranu ujutro ponegdje umjerena bura, a danju sjeverozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura kretat će se između 5 i 10, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 11 do 16 °C.

Meteoalarm DHMZ-a upaljen je samo za Zagrebačku i Karlovačku regiju zbog magle koja smanjuje vidljivost.

U nastavku slijedi detaljnija, HRT-ova, prognoza vremena.

U ponedjeljak će na istoku Hrvatske jutro biti hladno uz mraz, često i maglu, koja se osobito u Posavini i Podravini može i dulje zadržati. Puhat će slab vjetar, a najviša dnevna temperatura kretat će se uglavnom između 7 i 10 °C, ali u krajevima s dugotrajnijom maglom niža.

VIDEO Ledeni val okovao Kinu: Autoceste u blokadi, vlakovi ne voze, očekuju i do minus 40
VIDEO Ledeni val okovao Kinu: Autoceste u blokadi, vlakovi ne voze, očekuju i do minus 40

I u središnjoj Hrvatskoj dnevna temperatura uvelike će ovisiti o dugotrajnosti magle, a jutro će biti hladno, najniža temperatura od -4 do -1 °C. U višim predjelima bit će sunčano, a u nizinama postoji mogućnost za dugotrajnu maglu i niske oblake.

Magle će biti ujutro i ponegdje po kotlinama gorske Hrvatske, a moguća je i na sjevernom Jadranu. Danju posvuda obilje sunčanih sati, pa će temperatura porasti na vrijednosti između 10 i 15 °C. Puhat će slab vjetar, samo na otocima i umjeren sjeverozapadni. Umjeren sjeverozapadnjak puhat će i na dalmatinskim otocima, uz malo do umjereno valovito more. Bit će vedro, jutarnja temperatura zraka od 5 do 9 °C, u unutrašnjosti između -1 i 2 °C, a danju ponegdje i 16 °C.

Ovdje svakodnevno pratite prognozu vremena 24sata

Podjednaki vremenski uvjeti očekuju i jug Hrvatske. Nebo danju bit će bez oblačka, ujutro uz obalu burin, a danju vjetar s mora te najviša dnevna temperatura između 14 i 16 °C."

U utorak još stabilno pa promjenjivije

- I u utorak na Jadranu sunčano, no ujutro mjestimice moguće uz maglu ili sumaglicu. Od srijede promjenljivije, zapuhat će jugo i jugozapadnjak, bit će oblačnije, a posebice na sjevernom Jadranu past će i malo kiše.

Oluja tijekom vikenda odnijela 16 života u Argentini i Urugvaju
Oluja tijekom vikenda odnijela 16 života u Argentini i Urugvaju

- I na kopnu od srijede nestabilnije, zapuhat će jugozapadnjak, koji će jačati u četvrtak. Uz promjenljivu naoblaku oborina će biti samo lokalno i to u malim količinama. Utorak će pak u većini krajeva početi uz maglu, koja će mjestimice biti dugotrajna i sprečavati porast dnevne temperature, a magle će biti i još u prvom dijelu srijede- prognozirala je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.