Obavijesti

News

Komentari 15

'Kamensko nije jedini problem u državi, vidjet ćemo što ćemo'

'Kamensko nije jedini problem u državi, vidjet ćemo što ćemo'
1

Mediji su u srijedu izvijestili da su bivše radnice i radnici Kamenskog, nakon sedam godina čekanja, dobili samo mali dio onoga što im se duguje za zaostale plaće

VIDEO

Ministar financija Zdravko Marić rekao je u četvrtak prije sjednice Vlade da nije u potpunosti upoznat sa slučajem djelatnika Kamenskog, kojima su isplaćene bitno manje otpremnine i zaostale plaće od onog što su očekivali, no dodao je da se dio te priče odnosi i na doprinose za mirovinsko osiguranje.    

Na pitanje novinara kako komentira činjenicu da su djelatnici Kamenskog u srijedu dobili 60 posto manje otpremnine od onoga što su očekivali, Marić je kazao da je sa slučajem upoznat iz medija i da mu nisu poznati svi detalji.

"Jedino što mogu reći vezano za onaj dio što se tiče Porezne uprave, znam da je tu bilo nekoliko apela da se država odrekne svojih potraživanja. Međutim, također smo jasno komunicirali, uz najbolju vjeru i najbolju namjeru, i sigurno da ćemo biti  maksimalno konstruktivni, ali tu se radi i o onome dijelu koji se ne tiče samo Ministarstva financija, već doprinosa za mirovinsko osiguranje", naveo je Marić.

Naglasio je i da to neće biti nikakva utjeha radnicima Kamenskog, ali i kako to nije jedini neriješeni predmet u državi. "Teško mi je reći u dvije rečenice kako riješiti tu situaciju. To je predmet koji dugo vremena traje, vidjet ćemo što možemo napraviti", zaključio je.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mediji su u srijedu izvijestili da su bivše radnice i radnici Kamenskog, nakon sedam godina čekanja, dobili samo mali dio onoga što im se duguje za zaostale plaće. 

Jedna od bivših radnica Kamenskog Biserka Hrbud za Novu TV kazala je da je na ime zaostalih plaća prvo trebala dobiti 60.000 kuna, da bi to spalo na 9.100 kuna, a na kraju je dobila svega 3.200 kuna. Zanima je gdje je završio, odnosno tko je uzeo ostatak novca i koliki je porez uzela država.  

Od stečajnog upravitelja Kamenskog tražila je da svakom bivšem zaposleniku u pisanom obliku pošalje ispis na koji se način radio obračun.

Marić nije želio reći što je radio kod Todorića

Ministar financija Zdravko Marić nije želio u četvrtak u Banskim dvorima odgovoriti novinarima na pitanje što je radio 16. ožujka kod Ivice Todorića, o čemu je s njim razgovarao te zašto je k njemu išao kao Vladin izaslanik, a nakon toga se izuzeo iz teme Agrokora.

- Na temu Agrokora mislim da sam ja osobno proteklih mjeseci jako puno govorio i nema potrebe ponavljati. Svi se dobro sjećate i saborske rasprave i nekih drugih elemenata. Ono što je meni posebno važno kao ministru financija, sigurno je stanje kompanije, kako operativne kompanije posluju i koja je njihova perspektiva. Ja sam predstavljajući smjernice ekonomske i fiskalne politike vrlo jasno komunicirao aktualne makroekonomske projekcije o rastu gospodarstva, pojedinih njegovih sastavnica i isto tako ukazao na sve potencijalne rizike koji, ukoliko bi se materijalizirali, bi imali određenih efekata i posljedice. To je ono na što sam ja najviše fokusiran i ja sam i tada rekao da sigurno da treba činiti sve što je moguće, svi oni koji su nadležni za to, da se ti potencijalni rizici koji mogu imati negativne reperkusije čim više minimiziraju. To je ono što jedino mogu komentirati, a sve van toga sam već puno toga rekao - odgovorio je ministar Marić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21