News

Komentari 2

Kamionom u Zagrebu usmrtio dječaka na biciklu: 'Slomljeni smo, sad samo tugujemo'

Kamionom u Zagrebu usmrtio dječaka na biciklu: 'Slomljeni smo, sad samo tugujemo'

Vozač (42) kamiona na zagrebačkom Jankomiru u srijedu je naletio na biciklista (16). Od siline udarca dječak je na mjestu preminuo. Od njega su se oprostili kolege iz ragbi kluba

Četiri lampaša u srijedu su gorjela na zidiću uz prugu kao tužan podsjetnik na tragičnu prometnu nesreću u kojoj je u utorak oko 15.10 sati u zagrebačkom Jankomiru poginuo 16-godišnjak na biciklu.

Na njega je naletio 42-godišnjak u kamionu marke Mercedes zagrebačkih registracija koji se kretao kolnikom Ulice Josipa Lončara u smjeru sjeveroistoka. Kako je izvijestila zagrebačka policija, vozač kamiona je dolaskom nasuprot kućnog broja 5 skrenuo u desno na prilazni put, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za ostale sudionike u prometu.

- Tom prilikom je u skretanju u desno, na makadamskom putu, prednjim lijevim dijelom vozila naletio na bicikl kojim je upravljao maloljetnik, a koji se kretao makadamskim putom u smjeru sjeveroistoka - priopćili su.

Nesretni maloljetnik preminuo je na mjestu nesreće.

'Svi smo slomljeni'

Iz Hrvatskog akademskog ragbi kluba Mladost oprostili su se od mladog igrača na društvenoj mreži. Njihov status prenosimo uz njihov pristanak.

- Saznali smo tragičnu vijest da je u prometnoj nesreći smrtno stradao kapetan naše kadetske ekipe. Slomljeni smo za komentare, riječi će doći kasnije. Sad samo tugujemo i u mislima smo s njegovom obitelji. HARK Mladost otkazuje sve treninge i aktivnosti do daljnjeg - napisali su.

Ni slomljeni članovi njegove obitelji nisu bili u stanju razgovarati o tragičnoj pogibiji. Zbog obavljanja očevida promet tom dionicom Ulice Josipa Lončara bio je potpuno obustavljen dva i pol sata. Policija je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja podnijela kaznenu prijavu protiv vozača zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom. Od njegovih kolega doznali smo da je vozač nakon nesreće bio u šoku. Kako doznajemo, vozio je kamion do obližnjeg ograđenoga gradilišta na kojemu se kopa pijesak. Tamo je radio posljednjih šest mjeseci te ga znaju kao dobrog i vrijednog radnika.

'Treba nam staza za bicikle'

U objektu brze prehrane koji se nalazi u blizini mjesta nesreće kažu nam kako je cesta koja prolazi Ulicom Josipa Lončara jako nezgodna za bicikliste.

- I ja sam tuda znao voziti bicikl. Dovoljno je široko da bi se mogla napraviti biciklistička staza, no čini se kako za to nema volje ni motiva. Pa vidite i sami kako cesta izgleda, nije dobra ni za aute, valjda nije obnavljana otkad je napravljena, a sve više vozila prolazi tuda kako bi izbjegli ‘čepove’ na Zagrebačkoj aveniji - govori nam muškarac šokiran tragedijom.

Najčitaniji članci