Obavijesti

News

Komentari 160

Miletić rekao Zekanoviću da je seljačina, pričali o Habijanovim fotkama i Gospodaru prstenova

Miletić rekao Zekanoviću da je seljačina, pričali o Habijanovim fotkama i Gospodaru prstenova

Premijer Andrej Plenković za novog kandidata za ministra gospodarstva imenovao je Damira Habijana, nakon što je ekspresno smijenio Davora Filipovića zbog afere 'Mreža'

UŽIVO: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
8.20

NOVI MINISTAR

Danas u 9 sati održava se zajednička sjednica saborskog Odbora za gospodarstvo i Odbora za zaštitu okoliša i prirode na kojoj će se zastupnicima predstaviti Damir Habijan, kandidat za ministra gospodarstva i održivog razvoja. Praksa je da kandidata Odboru prvo predstavi premijer, nakon toga se zastupnicima obraća i sam kandidat, a potom slijede pitanja zastupnika na koja je dužan odgovoriti.

Kasnije, u 15 sati, Hrvatski sabor na izvanrednoj sjednici odlučuje o povjerenju novom ministru gospodarstva i održivog razvoja Damiru Habijanu, a da bi dobio povjerenje potrebni su mu glasovi 76 zastupnika. Izvanredna sjednica sazvana je na Vladin zahtjev, a predsjednik Sabora Gordan Jandroković sazvao ju je za srijedu i četvrtak.

15.30

Nakon više od šest sati sjednica Odbora je završila, a zastupnici su prešli u plenarnu dvoranu na glasanje o novom ministru. Prije toga svatko je još stao za govornicu kako bi iskoristio mogućnost za slobodne govore.

14.47

Odlučan sam u tome da pod nikakvim pritiscima ne podlegnem, naglasio je Habijan.

14.29

Ministarstvo se ne bavi zbrinjavanjem otpada nego podmićivanjem medija. Imamo smiješan udio vjetroelektrana, solara, rijetko tko uopće želi u Hrvatsku investirati, to nije slučajno, jasna pravila igra koristila bi našem gospodarstvu, plaćama naših građanima, ali ne bi moćnicima. Pavao Vujnovac ne bi preuzimao Fortenovu kada bi se zakoni primjenjivali kao u Austriji. Plenković blokira DORH i Vujnovac može raditi što hoće. Uništava uz podršku vlasti ostatke ostataka hrvatske poljoprivrede. Što rade svi ministri gospodarstva? To nitko živ ne zna. Habijan doslovno pojma nema ni o energetici ni gospodarstvu ni ekologiju. Došao vam je kraj, ali toga niste svjesni, poručila je zastupnica Vidović Krišto.

- Želim vam svako dobro i još puno ovakvih tekstova u oporbi u narednom razdoblju - kazao joj je Habijan. 

14.15

Plenković krši Ustav kad sam razrješuje ministre, ponovila je zastupnica Raukar Gamulin. 

- Iza svih afera se nalazi Pavao Vujnovac, koji postaje stvarni vlasnik Hrvatske, a budući ministar nije dao mnogo nade da će se propitivati taj njegov monopol. Građane najviše zanima hoće li novi ministar ministarstvo voditi osobno ili će to raditi Vujnovac - kazala je.

Pitanje je i, dodala je, hoće li Habijan kao novi ministar rasvjetliti sve ove prijašnje mega afere INA i HEP.

- Ako postoji bilo kakva sumnja u nezakonite radnje, očekujem da samostalna i neovisna tijela odrade svoj posao. Očekujem i da ljudi koji jesu u tom resoru, to nije posao za jednog čovjeka, kao i nadležna i regulatorna tijeka, također, odrade svoj posao profesionalno i transparentno - odgovorio je Habijan.

Komentari 160