News

Komentari 113

Nezapamćena tuča u Plominu: Sve se bijeli, kao da je snijeg

Nezapamćena tuča u Plominu: Sve se bijeli, kao da je  snijeg

Mještani s Labinštine kažu da je cesta kod Stepčići, između Labina i Vozilići zatvorena zbog mjestimično visokog leda na cesti i da je to nešto ovako u ovo doba godine nikad nisu niti vidjeli

Nevrijeme praćeno jakom tučom poharalo je u srijedu iza 14 sati područje Plomina u Istri.  Kako je javio HAK, zbog mjestimičnih jakih pljuskova kiše i tuče vozi se otežano, uz zastoje i čekanja, na pojedinim cestama u Istri, posebice na širem području Plomina. Vozače se moli za strpljenje do poboljšanja vremenskih uvjeta.

Mještani s Labinštine kažu da je cesta kod Stepčići, između Labina i Vozilići zatvorena zbog mjestimično visokog leda na cesti i da to nešto ovako u ovo doba godine nikad nisu niti vidjeli.

Istramet navodi kako je ekstremna tuča prekrila Plomin pretvarajući ga u zimsko ruho. Temperatura zraka naglo se snizila na samo 13-14 stupnjeva Celzija uz prolazno jak vjetar. Prema informacijama s terena, tuča je zatvorila i neke lokalne ceste (Vozilići-Labin). Navodno su i ralice na terenu.

Snimku tuče objavio je Istramet na svojoj Facebook stranici

Iznad Hrvatske je od ponedjeljka izrazito nestabilno vrijeme koje je praćeno jakim grmljavinskim nevremenom, uz obilnu kišu, ali i tuču.

Tuča zatrpala i plaže s talijanske strane Jadrana

Kako navodi Istramet, slično je nevrijeme u utorak zahvatilo Italiju. Naime, dio talijanske obale oko Grottammarea tuča je doslovno zatrpala.

Obilne tuče bilo je i u unutrašnjosti Italije gdje je pričinila materijalne štete, a komadi su ponegdje bili tako krupni da su razbijali vjetrobranska stakla.

Povratak vrućina

U Hrvatskoj se, pak, slično vrijeme kao i u prethodna dva dana očekuje i u četvrtak, javlja DHMZ. No, već od petka će, posebice u unutrašnjosti biti pretežno sunčano i postupno sve toplije. U nedjelju će opet biti mala mogućnost za lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar većinom slab, na Jadranu povremeno umjeren jugozapadnjak i jugoistočnjak. Ponovo vruće, osobito na Jadranu.

Najčitaniji članci