News

Komentari 18

Kaos na cestama: Gust promet u smjeru mora, gužve posvuda, u sudaru na A1 sedam ozlijeđenih

Kaos na cestama: Gust promet u smjeru mora, gužve posvuda, u sudaru na A1 sedam ozlijeđenih

U prometnoj nesreći na autocesti kod čvora Novigrad na Dobri jutros je oko 10.30 sati poginula jedna osoba, a sedmero je ozlijeđenih prevezeno u bolnicu.

Zbog teške prometne nesreće koja se dogodila na 51. kilometru autoceste A1 kod čvora Novigrad u smjeru Zagreba promet je u prekidu te se preusmjerava preko čvorova Bosiljevo 1 i Novigrad na državnu cestu DC3 u smjeru Zagreba.

POGLEDAJTE VIDEO:

U oba smjera vozi se u kolonama, uz zastoje, a u smjeru Zagreba kolona je 10 km, javio je u 12,40 sati Hrvatski autoklub (HAK).

U prometnoj nesreći na autocesti kod čvora Novigrad na Dobri jutros je oko 10.30 sati poginula jedna osoba, a sedmero je ozlijeđenih prevezeno u bolnicu. Sudarila su se tri osobna vozila, slovenskih, slovačkih i srbijanskih nacionalnih oznaka.

S obzirom na to da je zbog prometne nesreće trenutno autocesta zatvorena za sav promet između čvorova Novigrad i Karlovac te je otežano putovanje na toj dionici autoceste A1, Hrvatske autoceste (HAC) izvijestile su da su sve žurne službe su na lokaciji te ulažu napore da se promet što prije pusti spomenutom dionicom autoceste, a sve korisnike moli za razumijevanje.

Također moli korisnike, kojima je za cilj putovanje prema Zagrebu, da ako su u mogućnosti ne kreću na put dok se situacija na autocesti ne stabilizira, kako se ne bi stvarali zastoji i dodatne kolone vozila u prilazu naplatnim postajama te na samoj dionici.

Hrvatske autoceste izrazile su sućut obitelji stradale osobe, a svim ozlijeđenima zaželjele brz oporavak.

Upozorile su da smo zadnjih dana svjedoci čestih prometnih nesreća te apeliraju na sve korisnike da svoju vožnju prilagode uvjetima na cesti. Brzina, umor i nepažnja najčešći su uzroci prometnih nesreća, stoga se odgovornom vožnjom jedino može stići sigurno do cilja, podsjeća HAC.

STANJE NA CESTAMA U 13 SATI:

A1 Zagreb-Split-Ploče

Krčki most

Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju. Na većini cesta vozi se bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Tijekom dana pojačan promet, povremeni zastoji i vožnja u koloni očekuju se na zagrebačkoj obilaznici (A3) u smjeru naplate Lučko, autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb u smjeru juga, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac i A4 Goričan-Zagreb u smjeru Zagreba, na A7 Rupa-Rijeka, riječkoj obilaznici te otoku Krku i Krčkom mostu povremeno u oba smjera, Jadranskoj (DC8) I Ličkoj magistrali (DC1), na Istarskom ipsilonu, na većini graničnih prijelaza te u pojedinim trajektnim lukama i pristaništima.

Zbog puknuća vodovodne cijevi na ŽC6142 u mjestu Strožanac (Poljička ulica) vozi se jednim trakom, uz regulaciju semaforima.

Zbog praznika Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, 5. kolovoza ( i uobičajenih ljetnih zabrana za teretna vozila) bit će zabranjen promet teretnim vozilima iznad 7,5t na pojedinim dionicama državnih cesta u Istri i priobalju:

Zabrane nema na autocestama i Ličkoj magistrali (DC1).

ZATVORENE DIONICE CESTA ZBOG RADOVA:

Najčitaniji članci