Obavijesti

News

Komentari 32

Kaos u Armeniji: Građani upali u Vladu, porazbijali sve što su vidjeli, pretukli šefa parlamenta

Kaos u Armeniji: Građani upali u Vladu, porazbijali sve što su vidjeli, pretukli šefa parlamenta
15

Nakon potpisanog sporazuma o prekidu vatre, nezadovoljni građani izašli su na ulicu, nasilno ušli u zgradu Vlade i razvaljivali inventar, vrata, prozore, fotelje, poderali tepihe...

VIDEO

Armenija, Azerbajdžan i Rusija potvrdili su da su potpisali sporazum kojim se prekida vojni sukob na području regije Nagorno Karabah, nakon više od mjesec dana krvoprolića. Armenski premijer Nikol Pašinjan rekao je da je dogovor bolan i za njega i za narod, javlja BBC, a primirje je potpisano šest tjedana nakon izbijanja sukoba između Azerbejdžana i etničkih Armenaca u regiji Nagorno Karabah.

POGLEDAJTE VIDEO: Bijesni Armenci nakon potpisanog primirja demolirali zgradu Vlade

Pokretanje videa...

Kaos u Armeniji 01:17
People storm the government house in Yerevan

Međutim, u glavnom gradu Armenije je nakon popisivanja sporazuma nastao pravi kaos, narod je izašao na ulice i prosvjedovali su zbog nove situacije. Dio prosvjednika je upao u zgradu Vlade gdje su razvaljivali inventar, prozore i vrata, fotelje, poderali tepihe, a predsjednika parlamenta Ararata Mirzojana su pretukli.

Prosvjednici su okružili njegov automobil i počeli udarati šakama po njemu, a Mirzojan je navodno teže ozljeđen.

NAPAD NA ŠEFA PARLAMENTA

Azerbajdžanski predsjednik Ilham Alijev je dogovor prozvao kulminacijom velike pobjede svoje države i kapitulacijom Armenije. 

Pašinjan je pokušao ublažiti situaciju, priopćivši kako je odluka donesena nakon „duboke analize borbene situacije i u dogovoru s najboljim stručnjacima“. 

VIDEO UPADA U ZGRADU VLADE

- Ovo nije pobjeda, no nema poraza dok se ne smatrate poraženima. Mi se nećemo nikad smatrati poraženima i ovo će postati novi početak ere našeg nacionalnog jedinstva i preobražaja - napisao je armenski čelnik. 

People gather outside the parliament in Yerevan

Čelnik etničkih Armenaca u Nagorno Karabahu Arajik Harutjunjan u utorak je rekao kako nije bilo drugih opcija osim prekida vatre. 

- Ako bi se vojne borbe nastavile istim intenzitetom izgubili bi Nagorno Karabah u nekoliko dana i imali puno više mrtvih - kazao je. 

Sedamnaest manjih političkih stranaka zatražilo je Pašinjanovu ostavku, a pokrenuta je i peticija o poništavanju sporazuma. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"