Obavijesti

News

Komentari 26

Kaos u Zagrebu: Uletjeli su u dvije banke, a jednu opljačkali

Kaos u Zagrebu: Uletjeli su u dvije banke, a jednu opljačkali
6

BIO JE UPORAN: Policija ne isključuje mogućnost da je riječ o istom razbojniku. Na Laništu je pljačkaš ostao bez plijena, a pola sata kasnije opljačkana je banka na Knežiji

VIDEO

Taman sam nosila kavu gostima kafića, kad sam vidjela policijske aute koji su dojurili pred banku, rekla je konobarica kafića koji se nalazi u blizini Kent banke na Knežiji koja je opljačkana u ponedjeljak.

Na zagrebačkom Laništu netom nakon što se otvorila Raiffeisen banka oko 8.19 sati, maskirani razbojnik je uletio unutra i uz prijetnju vatrenim oružjem pokušao je opljačkati. No nije uspio. Iako se pored te banke nalazi i poslovnica Splitske banke, ona nije opljačkana.

Pobjegao je bez plijena u nepoznatom smjeru, a nakon pola sata opljačkana je Kent banka na Knežiji. Gosti koji su sjedili u kafićima prekoputa vidjeli su samo policijske automobile koji su dojurili nakon što su pozvani na intervenciju.

- Sjedio sam u kafiću, kad su stigli policajci. Nisam vidio pljačkaša, a nakon što je banka opljačkana, iz nje su izašli šokirani djelatnici - rekao nam je gost obližnjeg kafića. Kako saznajemo, maskirani razbojnik je upao u banku te uz verbalnu prijetnju i prijetnju oružjem opljačkao banku. U tom trenu su u banci bili djelatnik i nekoliko stranaka.

Djelatnici banke su odmah svojim bližnjima javili da su u redu i da nisu ozlijeđeni. Pljačkaš je pobjegao u nepoznatom smjeru s 50-ak tisuća kuna. Ulazna vrata Kent banke imaju vremensku odgodu otvaranja pa je nepoznato kako je brzo izašao s plijenom. Također nije poznato je li u blizini imao pomagača u bijegu koji ga je čekao. Policiji bi u otkrivanju pljačkaša mogao pomoći videonadzor.

Također, policija ne isključuju mogućnost da je riječ o istom razbojniku. Naime, u tjedan dana su tri banke bile na meti pljačkaša, a u sva tri slučaja se radilo o jednom počinitelju. U zagrebačkom Središću prije tjedan dana oko 9.30 sati opljačkana je poslovnica Splitske banke. Tad je razbojnik maskiran kirurškom maskom upao u banku i predao papirić radnicima na kojemi je pisalo: “Ovo je pljačka!”. Ukrao je 30-ak tisuća kuna i pobjegao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.