News

Komentari 46

Karamarka žele Hebrang, Stier, Jarnjak, Kalmeta i Jandroković

Karamarka žele  Hebrang, Stier, Jarnjak, Kalmeta i Jandroković

Smatram da postoji očita želja za promjenama. Kosor je imala dvije godine promijeniti ono što je Ivo Sanader učinio, ali na žalost nije uspjela, kaže Hebrang

Predsjednica stranke Jadranka Kosor potvrdila je da su na današnjoj sjednici dogovorili članove izbornih povjerenstava.

- Prošli put na predsjedništvu HDZ-a bio je dogovor da predsjednički kandidati usuglase kandidate za Visoki časni sud. Četiri kandidata su se dogovorila, a Tomislav Karamarko je izašao sa svojim prijedlogom - rekla je Kosor.

Na pitanje o aferi prisluškivanja i kodnim imenima, Kosor je rekla: "mi smo se šalili ali šala je upalila jer smo doznali neke stvari". 

Drago joj je, kaže, da je prema anketi Nove TV favorit i nada se da će tako odlučiti i izaslanici Općeg sabora HDZ-a.

Hebrang: Postoji očita želja za promjenom

Uoči sjednice pred središnjicom HDZ-a Andrija Hebrang je komentirao rezultate najnovije ankete prema kojoj je Jadranka Kosor najveći favorit izbora. 

- Nemoguće je prejudicirati odluke izaslanika HDZ-a. To se ne može anketiranjem čak ni članova stranke, a kamoli građanstva. No, smatram da postoji očita želja za promjenama. Kosor je imala dvije godine promijeniti ono što je Ivo Sanader učinio, ali na žalost nije uspjela - rekao je Hebrang. 

Za Hebranga je apsolutni favorit izbora Tomislav Karamarko, a uz njega u drugom krugu vidi Jadranku Kosor, Darka Milinovića i Domagoja Ivana Miloševića. Milanu Kujundžiću Hebrang ne daje prevelike izglede jer smatra da mu je zbog njegovih agresivnih nastupa u posljednjih mjesec dana pao rejting. 

Stier: Karamarkova pobjeda u prvom krugu bila bi dobra poruka

S tezom da je Karamarko favorit slažu se i Ivan Jarnjak, Davor Stier, Božidar Kalmeta i Gordan Jandroković. Štoviše, Stier tvrdi da  bi bila dobra poruka da Karamarko pobijedi već u prvom krugu. 

- Rezultati ankete pokazuju da izaslanici misle kako Karamarko može demokratizirati, reformirati i ojačati HDZ. No, prava anketa bit će u nedjelju - kaže Stier. 

Kalmeta za Karamarka: Neće ni biti drugog kruga

Kalmeta je, pak, uvjeren da će Karamarko pobijediti već u prvom krugu. 

- Karamarko je taj koji može konsolidirati i integrirati stranku te je pravo rješenje za HDZ u ovom trenutku - mišljenja je Kalmeta. 

Jandroković: Karamarko na terenu uvjerljivo vodi

Jandroković također drži da je Karamarko najbolji kandidat jer ima najbolje karakteristike da obnovi HDZ. Dodao je da ne vjeruje u relevantnost anketa prema kojima pobjeđuje Jadranka Kosor jer 'prema razgovorima na terenu Tomislav Karamarko uvjerljivo vodi'. 

Milinović: SDP-u će ponovo klecati koljena od HDZ-a

Darko Milinović rekao je kako u drugom krugu vidi sebe te da ima potencijala za pobjedu u drugom krugu. Smatra da će HDZ iz  izbora izići jači i snažniji, te će 'ponovno SDP-u klecati koljena'.

Milinović je kazao da će za svaku funkciju biti pet kutija kako bi se osigurala potpuna tajnost glasovanja.

Najčitaniji članci