Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
46 komentara

Karamarka žele Hebrang, Stier, Jarnjak, Kalmeta i Jandroković

Smatram da postoji očita želja za promjenama. Kosor je imala dvije godine promijeniti ono što je Ivo Sanader učinio, ali na žalost nije uspjela, kaže Hebrang

Marko Prpić/Pixsell
Foto: Marko Prpić/Pixsell
46 komentara

Predsjednica stranke Jadranka Kosor potvrdila je da su na današnjoj sjednici dogovorili članove izbornih povjerenstava.

- Prošli put na predsjedništvu HDZ-a bio je dogovor da predsjednički kandidati usuglase kandidate za Visoki časni sud. Četiri kandidata su se dogovorila, a Tomislav Karamarko je izašao sa svojim prijedlogom - rekla je Kosor.

Na pitanje o aferi prisluškivanja i kodnim imenima, Kosor je rekla: "mi smo se šalili ali šala je upalila jer smo doznali neke stvari". 

Drago joj je, kaže, da je prema anketi Nove TV favorit i nada se da će tako odlučiti i izaslanici Općeg sabora HDZ-a.

Hebrang: Postoji očita želja za promjenom

Uoči sjednice pred središnjicom HDZ-a Andrija Hebrang je komentirao rezultate najnovije ankete prema kojoj je Jadranka Kosor najveći favorit izbora. 

- Nemoguće je prejudicirati odluke izaslanika HDZ-a. To se ne može anketiranjem čak ni članova stranke, a kamoli građanstva. No, smatram da postoji očita želja za promjenama. Kosor je imala dvije godine promijeniti ono što je Ivo Sanader učinio, ali na žalost nije uspjela - rekao je Hebrang. 

Za Hebranga je apsolutni favorit izbora Tomislav Karamarko, a uz njega u drugom krugu vidi Jadranku Kosor, Darka Milinovića i Domagoja Ivana Miloševića. Milanu Kujundžiću Hebrang ne daje prevelike izglede jer smatra da mu je zbog njegovih agresivnih nastupa u posljednjih mjesec dana pao rejting. 

Stier: Karamarkova pobjeda u prvom krugu bila bi dobra poruka

S tezom da je Karamarko favorit slažu se i Ivan Jarnjak, Davor Stier, Božidar Kalmeta i Gordan Jandroković. Štoviše, Stier tvrdi da  bi bila dobra poruka da Karamarko pobijedi već u prvom krugu. 

- Rezultati ankete pokazuju da izaslanici misle kako Karamarko može demokratizirati, reformirati i ojačati HDZ. No, prava anketa bit će u nedjelju - kaže Stier. 

Kalmeta za Karamarka: Neće ni biti drugog kruga

Kalmeta je, pak, uvjeren da će Karamarko pobijediti već u prvom krugu. 

- Karamarko je taj koji može konsolidirati i integrirati stranku te je pravo rješenje za HDZ u ovom trenutku - mišljenja je Kalmeta. 

Jandroković: Karamarko na terenu uvjerljivo vodi

Jandroković također drži da je Karamarko najbolji kandidat jer ima najbolje karakteristike da obnovi HDZ. Dodao je da ne vjeruje u relevantnost anketa prema kojima pobjeđuje Jadranka Kosor jer 'prema razgovorima na terenu Tomislav Karamarko uvjerljivo vodi'. 

Milinović: SDP-u će ponovo klecati koljena od HDZ-a

Darko Milinović rekao je kako u drugom krugu vidi sebe te da ima potencijala za pobjedu u drugom krugu. Smatra da će HDZ iz  izbora izići jači i snažniji, te će 'ponovno SDP-u klecati koljena'.

Milinović je kazao da će za svaku funkciju biti pet kutija kako bi se osigurala potpuna tajnost glasovanja.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message