Obavijesti

News

Komentari 171

Karamarko: Čudno je što su Milana Bandića baš sad uhitili

Karamarko: Čudno je što su Milana Bandića baš sad uhitili
4

S ovom velikom muzikom žele ugasiti priče o onome što se događa u Münchenu ovih dana, rekao je novinarima Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a

VIDEO

Ne smije se prejudicirati krivica ili nevinost, međutim, naprosto je čudno što se to događa u ovo vrijeme i u ovim terminima. Mogu se složiti s onima koji kažu da se proizvodnjom događaja ovih dana u Hrvatskoj zamagljuju neka bitna pitanja poput gospodarstva, kao pitanja svih pitanja. Vlada nema odgovora na probleme u gospodarstvu koje se gasi, gase se radna mjesta, nema investicija, standard je grozan. I invalidi domovinci prosvjeduju. Dakle, nije dobro. Ovakvim događajima, pričama o preferencijalnom glasovanju i stavljanjem tog pitanja kao pitanja broj jedan za egzistenciju, je apsurdno. S ovom velikom muzikom žele ugasiti priče o onome što se događa u Münchenu ovih dana. Ponavljam, ne prejudiciram niti nevinost niti krivicu, pustimo da, kao što i sam Milan Bandić govori, tijela državnog progona rade svoj posao. Nadam se da u tim tijelima nema zlouporabe. Volio bih da nema, jednom sam bio upozorio djelatnike takvih tijela da se ne daju uplitati u političke igre, da ne budu instrument u rukama loših političara i da ih ne koriste u stranačke i političke svrhe. Jednog dana sve će se znati - rekao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nakon sjednice predsjedništva stranke održane u Svetom Martinu na Muri.

'Uvijek je dobar tajming, ali čudna je koincidencija'

- Za riješiti problem korupcije i kriminala uvijek je dobar tajming, ali čudna je koincidencija - dodao je Karamarko. Na pitanje trebaju li Zagrebu prijevremeni izbori, rekao je da je rano govoriti o tome jer treba vidjeti kako ide tijek istrage, hoće li biti određen pritvor itd.

'Naš odnos s Bandićem nije nimalo romantičan'

- Odnos s Bandićem? Mi smo njemu opozicija u Skupštini i to nije nimalo romantičan odnos, blago rečeno. S njime nije bilo nikakvih dogovora prije lokalnih izbora - rekao je Karamarko. 

Novinari su ga upitali misli li da će se takvi događaji s osumnjičenim lokalnim čelnicima iskoristiti za ukidanje ovlasti županija, gradova i općina.

'Nisam za lov na vještice'

 - Čudne su te priče s lokalnim šerifima. U 46 posto svih gradova i općina na vlasti je HDZ. Destabilizirati sve te razine, to izaziva političke posljedice. Slažem se da to može biti udar i pokušaj destabilizacije, ali nisam za lov na vještice. Svojevremeno kad sam bio ministar i načelnik policijske uprave pokretali smo neke stvari u borbi protiv kriminala i ako netko može nešto pričati o borbi protiv kriminala, onda je to upravo HDZ - zaključio je.

Nije imao saznanja o tome za što se tereti Bandića. 

HDZ nije za izdvajanje HZZO-a iz državne riznice

Vezano uz izdvajanje HZZO-a iz državne riznice, rekao je da u HDZ-u nisu za to jer se gubi kontrola nad određenim sredstvima, nije postignuta nikakva ušteda, a i otvara se prostor za manipulacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 171
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...