Obavijesti

News

Komentari 146

Ocijenio odnos s premijerom: Karamarko mu dao - četvorku

Ocijenio odnos s premijerom: Karamarko mu dao - četvorku
1

Prvi potpredsjednik Vlade kazao je kako ne može odreći pravo premijeru da samostalno supotpiše prijedlog imena novog šefa SOA-e, ali da bi vladajuća koalicija trebala prodiskutirati o takvim kandidatima

VIDEO

Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko rekao je u utorak, komentirajući premijerovo supotpisivanje prijedloga da se za novog ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) imenuje Daniel Markić, kako ne može odreći pravo premijeru Tihomiru Oreškoviću da to učini samostalno, ali da bi vladajuća koalicija trebala prodiskutirati o takvim kandidatima.

- Očekivao sam da će Vlada prodiskutirati takve kandidate. U svakom slučaju, drago mi je da je ova trakavica prestala - rekao je Karamarko u Virovitici odgovarajući na novinarsko pitanje čudi li ga što ga nitko ništa nije pitao u odabiru čelnika SOA-e s obzirom na iskustva koje ima.

- Doista imam nekih 14 godina rada u sustavu nacionalne sigurnosti Republike Hrvatske, ali dobro, ispalo je tako kako je ispalo i idemo dalje, dodao je.

Karamarko nije posebno htio komentirati današnju objavu na svojem Facebook profilu kako premijer ima potporu HDZ-a, a kada je ne bude imao - neće biti premijer.

- Jesam li nešto krivo rekao? To je načelno postavljanje stvari, udžbenički sam to rekao - objasnio je. 

Na pitanje o mogućem traženju smjene premijera Oreškovića ako se ne budu dogovorili o nekim važnim pitanjima, Tomislav Karamarko je izjavio da HDZ podupire premijera i suradnju s Mostom.

- Jedni prema drugima jako smo otvoreni, ali - ako dođe do loših kadrovskih prijedloga - mi ćemo intervenirati jer smo stranka koja je pobijedila i koja ima najveći broj mandata u Saboru. Možemo biti nezadovoljni rješavanjem konkretnog problema, ali načinom na koji je funkcionirala Vlada - ne. Mi s Mostom imamo nekad duge i mukotrpne pregovore, ali uvijek to završimo - rekao je. 

Karamarko je suradnju s premijerom Oreškovićem ocijenio četvrticom. 

- S obzirom na to da ovo nije bilo kako je HDZ htio, ja bih dao četiri - rekao je prvi potpredsjednik Vlade Karamarko odgovarajući na pitanje novinara kojom bi ocjenom od jedan do pet ocijenio suradnju s premijerom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 146
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije