Obavijesti

News

Komentari 242

Karamarko Kolindi i premijeru: Pustite taštinu, sjednite za stol

Karamarko Kolindi i premijeru: Pustite taštinu, sjednite za stol
7

U vezi Kolindinog poziva Milanoviću da podnese ostavku, Karamarko smatra da predsjednica time nije prekršila ovlasti. Oboje ih je pozvao da si prekinu prepiske

VIDEO

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko komentirao je u utorak aktualnu političku situaciju osvrnuvši se prvo na izjavu analitičara Ivana Rimca koji je rekao kako se politika u Hrvatskoj vodi iz šatora aludirajući pritom na braniteljski šator u Savskoj 66.

- To je neozbiljna kvalifikacija . Mislim da bi neovisni analitičari u ovom teškom trenutku za Hrvatsku trebali biti konstruktivni, pokušavati gasiti bespotrebnu vatru jer ponavljam stalno, u Hrvatskoj se gospodarstvo potpuno urušilo zahvaljujući Vladi posljednje tri godine. Volio bih da gospodin i slična gospoda budu konstruktivni u svojoj ocjeni situacije - rekao je Karamarko.

Pokretanje videa...

24sata 00:12

Prepiske trebaju prestati

Čelnik oporbe istaknuo je kako je istina da je pozvao na novi domovinski rat , ali pritom je mislio na energiju koju je potrebno uložiti u oporavak gospodarstva i bolji život u Hrvatskoj . U oporavku bi mogla pomoći nova predsjednica Kolinda Grabar Kitarović za koju Karamarko smatra da je počela ostvarivati obećanja iz kampanje:

- Mi podupiremo njezinu težnju da Vlada postane aktivnija . To je ono što sam ja tražio od gospodina Josipovića. Predsjednik je odgovoran za stabilnost sustava. Posve razumijem Kolindu, dobro je napravila, neka se ne rade prepiske nego neka se doista sjedne za stol i dogovori. Nije ljudima do prepiske. Mi se zalažemo da se situacija smiri, da se ta sjednica održi i da Vlada napokon kaže što će ova posljednja dva do tri mjeseca napraviti s gospodarstvom naše države. Taj poziv nije ishitren , to je njezin izričaj. Na predsjedniku Vlade je da se odazove i da bude ta sjednica - smatra Karamarko.

Predsjednik HDZ-a poručuje premijeru i predsjednici da puste taštine i prepirke te da ne zabavljaju naciju na loš način. U vezi Kolindinog poziva Milanoviću da podnese ostavku, Karamarko smatra da predsjednica time nije prekršila ovlasti .

- Priča se da bi prijevremeni izbori mogli biti u svibnju ili lipnju. Mi smo spremni, da budu sutra, spremni smo - poručio je Karamarko.

"Nisam za izbacivanje Prgometa"

Situacija u vrhu HDZ-a ovih se dana zakomplicirala nakon što je Drago Prgomet , Karamarkov zamjenik, politiku svoga šefa nekoliko puta napao preko medija. Bez obzira na oštre kritike, u stranci ne razmišljaju o njegovu izbacivanju.

- Nema se on razloga ispričavati. Gospodin Prgomet je zamjenik predsjednika stranke, on ima svoj osebujan način, vrlo često promaši, pogriješi, vrlo često u koliziji s većinom članova HDZ-a. Nismo raspoloženi za izbacivanja. Svaka stranka ima svoje konvencije i na to ne mogu utjecati. Svatko nekoga može prijaviti Sudu časti pa tako i Prgomet. Ja nisam za izbacivanja, ali nije prikladno da se Prgomet četiri mjeseca ne pojavljuje na sjednicama Predsjedništva HDZ-a i šalje nam poruke preko novina . To je sve taj njegov osebujan način, nije prikladno, ali dobro, nismo svi isti, idemo se trpjeti u različitostima - kaže Karamarko.

Sastanak s bratskom strankom

S obzirom da su HDZ i HDZ BiH održali zajedničku sjednicu, to je nametnulo pitanja je li i taj potez uvod u predizbornu kampanju. Karamarko je pojasnio da je riječ o dvjema bratskim strankama koje se redovito sastaju.

- Čović i HDZ BiH surađuju sa svima koliko mogu, tražeći optimalne uvjete za razvoj hrvatskog statusa tamo. Mi ne možemo trpjeti više da smo tamo neravnopravno postavljen narod. Čović i HDZ BiH vode politiku koja će anulirati našu neravnopravnost tamo.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izrazio je i zadovoljstvo najavljenim dolaskom Kolinde Grabar Kitarović u BiH istaknuvši kako je riječ o važnoj poruci za sve tamošnje Hrvate.

Predsjednici dvaju HDZ-a danas su u Zagrebu položili i vijenac na grob nekadašnjeg ministra obrane Gojka Šuška kao i na grob prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 242
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...