Obavijesti

News

Komentari 272

Obrat: Karamarko će podržati Vladino rješenje za 'švicarce'

Obrat: Karamarko će podržati Vladino rješenje za 'švicarce'
7

U Sabor je stigao i šef HDZ-a Tomislav Karamarko. Osvrnuo se na Vladino rješenje za dužnike u švicarskim francima te najavio da će ga HDZ-ovci poduprijeti

VIDEO

Sabor redovitu sjednicu, posljednju u ovom sazivu, tradicionalno počinju aktualnim prijepodnevom. U Sabor je stigao i šef HDZ-a Tomislav Karamarko, ali pitanje premijeru i članovima Vlade neće postaviti. Prije sjednice osvrnuo se na Vladino rješenje za dužnike u švicarskim francima te najavio da će ga HDZ poduprijeti uz poruku da je HDZ zadnji koji bi opstruirao rješenje jednoj tako velikoj skupini građana.

POGLEDAJTE VIDEO:

VIDEO

- Mi ćemo poduprijeti Zakon jer se na ovaj način ipak rješava problem 60.000 građana i njihovih obitelji. To je težak problem koji opterećuje čovjeka međutim ukazat ćemo na sve nedostatke. Mi najprije ne znamo koliko će to koštati. U konačnici znamo da će to sve platiti hrvatski građani ne banke , s druge strane podsjetit ćemo na one koji su i platili kredit. Što s njima? Podsjetit ćemo i na one kojima je prekinut krediti odnos. Što je s njima? Prema tome ovo je jedno parcijalno rješenje, ali HDZ je zadnji koji bi opstruirao rješenje jednoj ipak tako velikoj skupini građana - izjavio je Karamarko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.


Osvrnuo se i na dio izbjeglica koje nakon što je Mađarska zatvorila granice, stižu u Hrvatsku.

- To je ono na što smo upozoravali. Planovi su već davno trebali postojati, a Vlada je tek sad počela reagirati. U trenutku kada su Mađari počeli graditi bilo je jasno da je to skretnica prema Hrvatskoj. Nisu reagirali, naprosto su nas obmanjivali floskulama o tom problemu - izjavio je.

Patrik Macek/PIXSELL

Karamarko je naveo da ovaj problem ima tri dimenzije. Prvi je humanitarni i želio bih da, ako je Hrvatska tranzitna zemlja za te nesretne ljude taj humanitarni aspekt bude maksimalno kvalitetan.

- Ne daj Bože scena koje gledamo po Makedoniji, Grčkoj i drugdje - kazao je.

Drugi problem je ističe sigurnosni aspekt.

- Tko se prolazi kroz našu zemlju i hoćemo li mi to moći izregulirati? Taj aspekt nije za zanemariti - poručio je Karamarko.

Treći aspekt je socijalni.

- Naši članovi Vlade pričaju o nekakvoj socijalizaciji. Mi na taj način ne znamo čemu služi Hrvatska u cijelom tom projektu i da li Europa ima zajednički plan. Što to znači socijalizirati i što to znači dati im radna mjesta u situaciji kada veliki broj naših građana sele van zato što nema to radno mjesto? Rekao bih da je to jedan vrlo neozbiljan pristup ove Vlade. Mi nemamo definiciju što se događa i koji su planovi sa tim ljudima - rekao je.

Patrik Macek/PIXSELL

Slaže se da je potrebno sazvati sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost te da je to trebalo učiniti puno ranije i dati odgovore na pitanja koje je on sad postavio. Novinare je zanimalo i što očekuje od saborskog aktualca.

- Ništa. Mi ćemo postavljati pitanja, oni neće odgovarati jer neuspješni ljudi nemaju što odgovoriti - rekao je Karamarko, ali pitanje neće postaviti. Kada je riječ o izborima Karamarko je rekao.

- Ako se 25. rujna raspušta Sabor, tako sam nešto čuo, znači do 25.studenog to je maksimalni rok. Evo očekujemo početkom ili sredinom studenog da to napokon riješimo jer patnje je već previše. Ovo je već agonija - zaključio je.

VIDEO
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 272
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović