Obavijesti

News

Komentari 116

Karamarko Orepiću: 'Toplo se nadam da on zna svoj posao'

Karamarko Orepiću: 'Toplo se nadam da on zna svoj posao'
3

Tomislav Karamarko posjetio je šibensku tvornicu TLM rekavši da je to jedan od simbola Šibenika i dokaz da Hrvatska može imati industriju. Osvrnuo se i na prozivke ministra Orepića...

VIDEO

Predsjednik HDZ-a i potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko u četvrtak se u Šibeniku sastao lokalnim dužnosnicima te je obišao pogone tvornice aluminija koje je prošlog tjedna u stečajnom postupku preuzeo slovenski Impol. Tvornicu je obilazio u pratnji člana Uprave Impol – TLM-a Tomaža Smolara, bivše gradonačelnice Knina Josipe Rimac, šibensko-kninskog župana Gorana Pauka i gradonačelnika Šibenika dr. Željka Burića.

Potpredsjednik Vlade je u izjavi za novinare izrazio zadovoljstvo zbog ponovnog pokretanja proizvodnje u TLM-u, te je ustvrdio kako je ovo dokaz da Hrvatska može imati i industriju. Današnji istup predsjednika Hrvatske udruge radničkih sindikata Ozrena Matijaševića koji je DORH-u predao kaznenu prijavu zbog malverzacija u TLM-u kojima je država oštećena za milijune Karamarko nije htuo komentirati.

- Ne znam detalje. Sigurno će netko morati to istražiti – rekao je Karamarko.

Upitan o smanjenju iznosa u proračunu za Ured bivšeg predsjednika, Karamarko je rekao kako smatra da ono znači njegovo ukidanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Mislim da su mu uskraćena sredstva, nešto je bilo oko tih amandmana jučer na Vladi, s tim da su ta sredstva značajno dokinuta i da bi to zapravo značilo ukidanje tog ureda – rekao je Karamarko.

Nastavljajući se na Orepićeve poruke o tome tko je ministar unutarnjih poslova, Karamarko ga je prozvao da sporo smjenjuje zatečene kadrove u svom resoru.

 – Meni je poznato da je on ministar, ja smo to pročitao negdje. On je svakako ministar, a to svakako znači i obveze. Ministar znači da treba rješavati probleme, a ne može u jednom momentu i sam postati problem. Ako smo prije mjesec dana pokazivali na neke ljude, koji su indicirani na neke pojave, blago rečeno,  bio bi rad da se to ispita. Neki ljudi su smijenjeni, a neki nisu. Prema tome, ministar je odgovoran premijeru i meni kao potpredsjedniku Vlade, ali odgovoran je i svim građanima. Toplo se nadam da zna i da će znati raditi svoj posao – rekao je Karamarko.

Na pitanje o funkcioniranju koalicije HDZ-a i Mosta, rekao je da ona dobro funkcionira.

- Pa vidite da smo tu. Ponovit ću 15. ili 16. put u zadnjih 15 ili 16 dana. Nije romantično. Ako neko misli da je sve idealno, nije. I budimo pošteni i iskreni, nailazimo na probleme, ali stvar je u tome da probleme rješavamo – kaže Karamarko, pojasnivši da je, među ostalim, 'zapelo kod kadroviranja i kod taktike'.

-  Ali rješavamo te probleme. Nema problema koji nismo riješili – rekao je.

Na pitanje je li istina da je Vlada odbila da  dio sredstava namijenjen političkim strankama prenamijeniti za znanost, rekao je za njega to vrlo upitan problem i da on zapravo ne bi htio  destabilizirati rad stranaka.

- Ja sam predložio nešto drugo. Kome ćemo mi zapravo u strankama smanjivati plaće? Portirima, tajnicama, čistačicama? Zašto bi to radili? Stranke moraju funkcionirati. Ja sam predložio nešto drugo, da skinemo nama dužnosnicima 25 posto. Postoje neke aproksimacije, ako bi skinuli svim članovima vlade, Sabora itd, da bi uštete bile preko 20 milijuna kuna. Zašto bi skidali radnicima u našim uredima? – rekao je Karamarko.

Govoreći o sastanku sa županom i gradonačelnicima Karamarko je najavio kako će njegova vlada, za razliku od prošle, jednako ulagati u sve županije i gradove, neovisno gdje je koja stranka na vlasti.

- Čini se da su do sada, na žalost, gradovi i županije gdje su na vlasti bili HDZ-ovci bili u drugom planu interesa vlade. Mi ne želimo dijeliti županije i gradove na one u kojima vladaju hdzovci, sdpovci ili neka treća stranka nego  jednostavno pomagati  koliko možemo svima, a ne samo politički podnobne županije i gradove – rekao je Karamarko najavivši što skoriji početak projekta brze ceste Šibenik-Drniš-Knin.

Rekao je i da skoro očekuje smjenu Lozančića.

- Želio bih da se stanje što prije sanira, da se riješe u policiji riješe problemi zaostalih kadrova koji su bili zloupotrebljavani od strane SDP-a, koji su bili u funkciji SDP-a i činili paralelnu strukturu u samom MUP-u i isto tako u SOA-i rekao je Karamarko.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 116
VIDEO

Novi detalji potrage: Izbrisane poruke na majčinom mobitelu, slikala kćer Danku iz 3 kuta...
NOVA SAZNANJA?

Novi detalji potrage: Izbrisane poruke na majčinom mobitelu, slikala kćer Danku iz 3 kuta...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...